Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ak máte silnejšie stehná, poznáte TO: Čo robiť, aby ste ich v letných šatách nemali odreté?
Zdielať na

Ak máte silnejšie stehná, poznáte TO: Čo robiť, aby ste ich v letných šatách nemali odreté?

Zdroj: Profimedia

Jedna z najlepších vecí na lete je to, že máme viac možností v obliekaní. Nosiť môžeme šaty, sukne alebo kraťasy, ktoré odhalia naše nohy. Hoci na nás tieto kúsky vyzerajú úplne skvele, môžu nám spôsobovať aj utrpenie v podobe odretých stehien. Ako sa tomuto problému vyhnúť?

Keď si v horúcom počasí na seba vezmete sukňu alebo krátke kraťasy, môžu sa vám o seba holé stehná trieť, čo spôsobuje škaredé a boľavé odreniny. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako odreninám zabrániť a vychutnať si tak letné oblečenie bez obáv.

Vaším stehnám pomôže aj cvičenie, toto vám zaberie iba 5 minút!

V prvom rade – obzvlášť pokiaľ týmto problémom naozaj trpíte alebo chcete rany vyliečiť, je dôležité medzi stehná postaviť bariéru. Zaobstarajte si preto plátené nohavice alebo kraťasy, ktoré stehná zakryjú. 

Bandaletky: Chránia stehná a navyše sú sexi

Keď sa rozhodnete pre sukňu alebo šaty, ako bariéru využite elastické kraťasy na bicykel, ktoré pod oblečením nebudú vidieť. Dokonca boli vyrobené aj špeciálne doplnky pre naše pohodlie, takzvané bandaletky, ktoré sa predávajú v rôznych štýloch a farbách. Aj keď spod sukne vykuknú, stále vyzerajú atraktívne.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bandelettes (@bandelettes)

Použite krém, olej alebo antiperspirant

Ak potrebujete problém rýchlo zmierniť, využite detský krém proti zapareninám. Výrazne zníži trenie medzi stehnami. Ide teda o takú rýchlu prvú pomoc. Medzi pomôcky, ktoré sa dajú zakúpiť snáď všade a lacno, patrí detský olej a vazelína. Vaše stehná vďaka nim budú dostatočne hladké na to, aby sa nedreli. 

Nepríjemné trenie zaviňuje hlavne vlhkosť. Tej sa môžete zbaviť pomocou antiperspirantov. Zabránite tým hromadeniu potu, a tým aj odieraniu. Rovnako pôsobí aj detský púder, nevydrží tak dlho na pokožke, ale je veľmi efektívny. 

Ochrániť stehná pomôže aj kokosový olej. Udržuje pokožku klzkú a znižuje intenzitu trenia. Navyše má antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu zabrániť tvorbe baktérií spôsobenej potom.

Profimedia

Ako pomôcť veľmi odretým stehnám?

Ak máte stehná už veľmi zodraté, je čas na liečbu. Na tú sú vhodné antibiotické mastičky. Odreté miesta sú náchylné na tvorbu baktérií, ktoré môžu vyvolať infekciu. Masť aplikujte každý deň, aby ste sa ochránili a urýchlili hojenie. Ak vás stehná na mieste zodrania bolia, dobrým riešením je chladivý gél z aloe vera.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie