Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Beckhamove gesto dojalo ľudí: Instagram zveril ukrajinskej lekárke, ukázala krutú realitu
Zdielať na

Beckhamove gesto dojalo ľudí: Instagram zveril ukrajinskej lekárke, ukázala krutú realitu

Zdroj: Instagram/davidbeckham

O pár dní to bude mesiac, čo vypukla vojna na Ukrajine a útoky na nevinných ľudí stále pokračujú, čo nie je ľahostajné ani svetovým celebritám. Takýmto spôsobom sa rozhodol pomôcť ukrajinskému ľudu aj David Beckham.

David Beckham má na Instagrame vyše 70-miliónov fanúšikov a mohol by tak mať reálny strach, aby mu účet niekto nehackol. On však absolútne bez obáv zveril svoje prístupové údaje detskej ukrajinskej lekárke, ktorá s mamičkami a novorodencami zostala v ukrajinskom Charkove.

„Chcem vám povedať, že odovzdávam svoj Instagram Iryne, ktorá sa stará o tehotné ženy. Pomáha im prežiť v hrozných podmienkach, ktoré v meste panujú. Sledujte jej silné a neobyčajné príbehy a tiež ostatných lekárov,“ oznámil David, ktorý pôsobí od roku 2005 ako ambasádor organizácie Unicef, s ktorou tento zaujímavý projekt pripravil.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David Beckham (@davidbeckham)

Iryna na jeho účte zverejnila niekoľko záberov, aby tak milióny fanúšikov slávneho futbalistu mohli vidieť, v akých podmienkach sa snažia prežiť a zachrániť ženy a ich bábätká, píše cnn.com.   

Ukázala, ako to vyzerá v podzemí nemocnice, kam boli evakuované tehotné ženy a čerstvé mamičky, ktoré v čase po ruskej invázii na Ukrajinu priviedli na svet deti. 

Instagram/davidbeckham

"Bohužiaľ, nemôžeme sem vziať bábätká, ktoré sú na jednotke intenzívnej starostlivosti, pretože sa spoliehajú na zariadenia na záchranu života," dodala Iryna, ktorá je momentálne v službe non stop 7 dní v týždni.  

Instagram/davidbeckham

„Pravdepodobne riskujeme životy, ale vôbec na to nemyslíme, pretože milujeme svoju prácu. Doktori aj sestričky majú obavy a plačú, avšak nikto z nás nie je pripravený vzdať sa,“ uviedla lekárka na Beckhamovom profile. David nakoniec vyznal svojich fanúšikov, aby podporili organizáciu Unicef, ktorá dodáva na Ukrajinu dôležité zdravotné pomôcky, jedlo a vodu.

Instagram/davidbeckham

Instagram/davidbeckham

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Times Now (@timesnow)

Súvisiace články

Najčítanejšie