Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kvôli svojej tvári zažíval hotové muky, operácia mu zmenila život: Je TO vôbec možné?
Zdielať na

Kvôli svojej tvári zažíval hotové muky, operácia mu zmenila život: Je TO vôbec možné?

Zdroj: Facebook/Arthur Cederborg

V tomto prípade bola rekonštrukčná plastická operácia tým najlepším rozhodnutím a mladému mužovi zlepšila život o sto percent. Pozrite sa na tú neuveriteľnú premenu!

Arthur Cederborg (20) zo Štokholmu vo Švédsku sa už narodil s čeľusťou o niečo väčšou, ako bola norma, no v puberte sa to začalo zhoršovať a tvár sa mu stále neprirodzene predlžovala.

Práve v období puberty mu lekári diagnostikovali prognatizmus, ktorý sa prejavuje práve predĺženou alebo vydutou čeľusťou, ku ktorému dochádza vtedy, keď zuby nie sú správne zarovnané kvôli tvaru tvárových kostí. V prípade Arthura bola jeho dolná čeľusť nevyrovnaná a predĺžená, čo spôsobilo extrémny predkus a krivé zuby.

;

Mladý študent mal najmä v období puberty obrovské kopmplexy zo svojho výzoru a vyhýbal sa aj kontaktom s dievčatami. Po porade s lekármi a zubárom sa rozhodol pre rekonštrukčný operačný zákrok, ktorý síce nebol jednoduchý, no zmenil mu život od základov.

Takto vyzerala jeho tvár pred operáciou.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2867324903498742&set=a.1390736614490919&type=3

Arthurovi počas operácie starostlivo prerezali obe strany čeľuste, aby ju oddelili od tváre, a potom ju posunuli dozadu do správnej polohy. Neskôr dostal aj zubný strojček na vyrovnanie spodnej časti zubov.

„Trvalo to asi dva týždne, kým opuch nezmizol, teraz už nemám žiadne bolesti,“ povedal mladík pre Daily Mail a dodal, že si uvedomuje, aké mal šťastie pri zotavovaní, pretože vie, že mnohí pacienti po takýchto zákrokoch majú obrovské bolesti a musia užívať lieky.

Neskutočná premena, čo poviete? Po zákroku je z neho veľký fešák!

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3116791945218702&set=a.1390736614490919

Súvisiace články

Najčítanejšie