Na sviatočnom stole nesmie chýbať: Takto veľkonočná plnka zachutí úplne každému
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Patrí k tradičným veľkonočným špecialitám a v mnohých rodinách sa robí pravidelne. Vyskúšajte si tentokrát pripraviť veľkonočnú plnku trochu inak.
Príprava tohto tradičného jedla je rýchla a veľmi jednoduchá. Môžete si ju vychutnať teplú, ale výborne chutí aj za studena. Podávať k nej môžete čerstvý zeleninový šalát ale výborne chutí aj s kyslými uhorkami.
Veľkonočná plnka ako muffiny
Ingrediencie:
- 300 g údeného mäsa (môžete pridať aj slaninu)
- 3 - 4 staršie pečivá
- 3 vajcia
- 1 cibuľa
- hrsť byliniek – napríklad mladá žihľava a petržlenová vňať)
- 2 dl mlieka
- trochu vývaru z údeného mäsa
- mleté čierne korenie
- soľ
- maslo a strúhanku na vymastenie a vysypanie formičiek
Profimedia
Postup:
- Údené mäso vložte do hrnca s vodou tak, aby bolo celé ponorené a prikryté ho varte jednu hodinu. Keď bude mäkké, nakrájajte ho na drobné kocky a spolu so slaninou ho opražte na cibuľke. Vývar z mäsa si odložte.
- Rožky natrhajte do misy, zalejte vývarom a mliekom a nechajte chvíľu nasiaknuť. Poriadne prepracujte rukami.
- Veľkú hrsť čerstvých byliniek sparte vriacou vodou, sceďte, prelejte studenou vodou a vytlačte z nej tekutinu. Nakrájajte nadrobno.
- Oddeľte žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľahajte sneh.
- K rožkom pridajte mäso, bylinky, trochu soli a korenia a spolu so žĺtkami premiešajte, nakoniec pridajte našľahané bielky.
- Maslom vytrite muffinové formičky, vysypte strúhankou, naplňte plnkou a pri 180°C a pečte približne 25 - 30 minút do zlatista.
Tip navyše:
Do plnky môžete pridať aj ďalšie suroviny podľa chuti, hodia sa napríklad podusené hríby, hrášok či špenátové listy alebo medvedí cesnak.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Nenechajte si ujsť pestrý program počas Veľkej noci na JOJke!