Chutí super, zasýti a nepriberiete z nej: Vyskúšajte krémovú polievku z pečenej zeleniny
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Či už vo vlastnej záhradke, alebo na trhoviskách, pestrej letnej zeleniny je momentálne dostatok. Máme pre vás super tip, ako ju v kuchyni využiť, určite to vyskúšajte!
Ani vy už niekedy neviete, čo rýchle a zdravé navariť počas leta? Nikomu z nás sa nechce stáť dlho za sporákom a tak nám často dochádzajú nápady. Ak máte záhradku a dostatok rôznej letnej zeleniny, máme pre vás super tip, ako ju zužitkovať.
Na tomto recepte je skvelé to, že ingrediencie si môžete prispôsobiť podľa toho, aké druhy letnej zeleniny máte k dispozícii. Čím viac druhov a farieb, tým lepšie, výsledok bude neodolateľný.
Letná polievka z pečenej zeleniny
Ingrediencie:
- 1 tekvica Hokkaido
- 1 mladá cuketa
- 6-8 ks paradajok
- 2-3 nové zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 hlávka cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- Bylinková zmes na pečenú zeleninu
- Olivový olej
- Soľ
Profimedia
Postup:
- Všetku zeleninu očistite, umyte, pokrájajte na kúsky a rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie.
- Zeleninu posypte bylinkovým korením, môžete pridať aj čerstvé bylinky, posoľte a pokvapkajte olivovým olejom.
- Zeleninu pečte do zmäknutia približne 30 minút pri teplote 200°C.
- Upečenú zeleninu vložte aj so šťavou, ktorú pustila do hrnca, zalejte horúcim vývarom a ponorným mixérom rozmixujte.
- Podľa chuti ešte dosoľte a podávajte ozdobené čerstvými bylinkami. Vynikajúco chutí napríklad s chrumkavou cesnakovou bagetou.