Polojasno
Bratislava
Agnesa
16.11.2024
Chutí super, zasýti a nepriberiete z nej: Vyskúšajte krémovú polievku z pečenej zeleniny
Zdielať na

Chutí super, zasýti a nepriberiete z nej: Vyskúšajte krémovú polievku z pečenej zeleniny

Zdroj: Profimedia

Či už vo vlastnej záhradke, alebo na trhoviskách, pestrej letnej zeleniny je momentálne dostatok. Máme pre vás super tip, ako ju v kuchyni využiť, určite to vyskúšajte!

Ani vy už niekedy neviete, čo rýchle a zdravé navariť počas leta? Nikomu z nás sa nechce stáť dlho za sporákom a tak nám často dochádzajú nápady. Ak máte záhradku a dostatok rôznej letnej zeleniny, máme pre vás super tip, ako ju zužitkovať.

Na tomto recepte je skvelé to, že ingrediencie si môžete prispôsobiť podľa toho, aké druhy letnej zeleniny máte k dispozícii. Čím viac druhov a farieb, tým lepšie, výsledok bude neodolateľný.

Letná polievka z pečenej zeleniny

Ingrediencie:

  • 1 tekvica Hokkaido
  • 1 mladá cuketa
  • 6-8 ks paradajok
  • 2-3 nové zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 hlávka cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Bylinková zmes na pečenú zeleninu
  • Olivový olej
  • Soľ

    Profimedia

Postup:

  1. Všetku zeleninu očistite, umyte, pokrájajte na kúsky a rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie.
  2. Zeleninu posypte bylinkovým korením, môžete pridať aj čerstvé bylinky, posoľte a pokvapkajte olivovým olejom.
  3. Zeleninu pečte do zmäknutia približne 30 minút pri teplote 200°C.
  4. Upečenú zeleninu vložte aj so šťavou, ktorú pustila do hrnca, zalejte horúcim vývarom a ponorným mixérom rozmixujte.
  5. Podľa chuti ešte dosoľte a podávajte ozdobené čerstvými bylinkami. Vynikajúco chutí napríklad s chrumkavou cesnakovou bagetou.

Súvisiace články

Najčítanejšie