Oveľa lepšie ako zemiakové: Letné placky s cuketou a slaninkou si okamžite obľúbite
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)
Cuketa je skvelá letná zelenina, z ktorej sa dá pripraviť množstvo chutných jedál. Stavíme sa, že tieto chrumkavé placky sa zaradia medzi vaše najobľúbenejšie recepty.
Táto zdravá a chutná zelenina je momentálne ľahko dostupná v každom obchode či na trhovisku, možno ju dokonca máte aj vo svojej záhradke. Vyskúšajte si z nej pripraviť tieto vynikajúce placky, ktoré zaručene ihneď zmiznú zo stola!
Cuketové placky so slaninkou
Ingrediencie:
- 3-4 mladé cukety
- 5 zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- 200g slaniny
- 2-3 PL hladkej múky
- Majoránka
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olej
Profimedia (ilustračná fotografia)
Postup:
- Cukety a zemiaky ošúpte a nastrúhajte na hrubšie. Pridajte soľ a nechajte chvíľu postáť, aby pustili šťavu. Prebytočnú vodu potom odlejte.
- Do vytlačených zemiakov s cuketou pridajte slaninku nakrájanú na malé kocky, prelisovaný cesnak, majoránku, soľ, korenie a dva žĺtky. Dobre premiešajte.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a jemne vmiešajte k pripravenej mase, podľa hustoty cesta pridajte 2-3 polievkové lyžice hladkej múky.
- Na troche oleja opekajte placky do zlatista. Hotové placky môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s dressingom, kyslou smotanou alebo napríklad kefírovým mliekom.