Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Takto vyzerá najdrahší vianočný stromček na svete: Z tej sumy sa vám zakrúti hlava
Zdielať na

Takto vyzerá najdrahší vianočný stromček na svete: Z tej sumy sa vám zakrúti hlava

Zdroj: Profimedia

Ak sa práve v tomto období rozhodujete, aký stromček a ozdoby budete mať tieto Vianoce u vás doma, môžeme vás s istotou povedať, že tu sa inšpirovať asi nebudete.

Nevlastní ho žiadny miliardár ani svetová celebrita. Najdrahší stromček na svete sa tieto sviatky nachádza v hoteli Kempinski Bahia v Marbelle v Španielsku.

Majitelia hotela sa rozhodli do vestibulu svojho hotela umiestniť tento exkluzívny vianočný stromček pri 20. výročí jeho otvorenia. Obrovskú hodnotu nemá pritom samotný strom, ale ozdoby, ktorými je vyzdobený. Celková suma prevyšuje v prepočte 14-milónov eur!

Zaujíma vás, prečo sú tie ozdoby tak šialene drahé?

vianočný stromček

Profimedia

Stromček je totiž ovešaný veľmi cennými ozdobami, ktoré sú vlastne ručne vyrábanými šperkami od umelcov z rôznych kútov sveta. Niektoré z nich sú z diamantov, zo zlata, ozdobené zafírmi a inými šperkami od svetových značiek vrátane Bulgari, Cartier a Chanel. Najvyššiu hodnotu – vyše 10 miliónov eur má ozdoba pštrosie vajce z 24-karatóveho zlata ozdobené diamantmi.

vianočný stromček

Profimedia

Za návrhom luxusného stromčeka je britská umelkyňa Debbie Wingham. Ak by ste v tomto hoteli chceli stráviť noc a pokochať sa napríklad aj pohľadom na najdrahší vianočný stromček na svete, počítajte so sumou od 215 až po 1080 eur za noc.

vianočný stromček

Profimedia

​https://www.instagram.com/p/B5hsZnUBkPz/

Súvisiace články

Najčítanejšie