Nechajte tento rok kapra plávať: HITOM je lososovo-zemiakový šalát
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: cvicte.sk
Vianoce nemusia byť len o ťažkých a mastných jedlách, ktoré vášmu žalúdku dajú zabrať. Ak hľadáte alternatívu ku klasickému majonézovému šalátu s vyprážaným kaprom, máme pre vás super tip!
Počas sviatkov väčšina z nás neodolá rôznym maškrtám a tradičným jedlám. Ak hľadáte, ako svojej rodine a hosťom ponúknuť zdravšie jedlo, ktoré vás neodpáli, máme pre vás jeden.
Zemiakový šalát s vyprážanou rybou je klasika, bez ktorej by Vianoce neboli ono. Ak však hľadáte zdravšiu alternatívu, ktorá chutí rovnako dobre a môžete si ju dopriať bez výčitiek, vyskúšajte práve tento recept! Pripravíte ho za 15 minút a rozhodne neoľutujete.
cvicte.sk
Ingrediencie:
(na 4 porcie)
- maličké zemiaky
- smotana na varenie
- 1 PL dijonskej horčice
- kôprová vňať
- šťava z 1 citróna
- reďkovky nakrájané na jemné kolieska
- fenikel nakrájaný na jemno
- filé z čerstvého lososa
- biele korenie
- soľ
- čierne korenie
Postup:
- Lososa umyjeme, položíme kožou dole do zapekacej misky, trochu osolíme a okoreníme a dáme piecť.
- Keď je upečený, necháme ho trochu vychladiť a vidličkou naporciujeme na menšie kúsky.
- Zemiačky dobre umyjeme a uvaríme v šupke, v osolenej vode. Vodu zlejeme, zemiaky necháme trochu vychladnúť a prekrojíme na polky.
- Smotanu dobre zmiešame s nasekanou kôprovou vňaťou, šťavou z citróna a dijonskou horčicou. Touto omáčkou prelejeme zemiaky, pridáme trochu bieleho korenia, reďkovky, fenikel a dobre zmiešame vo veľkej miske. Nakoniec pridáme na vrch kúsky lososa. Hotovo!
Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.