Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nechajte tento rok kapra plávať: HITOM je lososovo-zemiakový šalát
Zdielať na

Nechajte tento rok kapra plávať: HITOM je lososovo-zemiakový šalát

Zdroj: cvicte.sk

Vianoce nemusia byť len o ťažkých a mastných jedlách, ktoré vášmu žalúdku dajú zabrať. Ak hľadáte alternatívu ku klasickému majonézovému šalátu s vyprážaným kaprom, máme pre vás super tip!

Počas sviatkov väčšina z nás neodolá rôznym maškrtám a tradičným jedlám. Ak hľadáte, ako svojej rodine a hosťom ponúknuť zdravšie jedlo, ktoré vás neodpáli, máme pre vás jeden.

Zemiakový šalát s vyprážanou rybou je klasika, bez ktorej by Vianoce neboli ono. Ak však hľadáte zdravšiu alternatívu, ktorá chutí rovnako dobre a môžete si ju dopriať bez výčitiek, vyskúšajte práve tento recept! Pripravíte ho za 15 minút a rozhodne neoľutujete.

cvicte.sk

Ingrediencie:

(na 4 porcie)

  • maličké zemiaky
  • smotana na varenie
  • 1 PL dijonskej horčice
  • kôprová vňať
  • šťava z 1 citróna
  • reďkovky nakrájané na jemné kolieska
  • fenikel nakrájaný na jemno
  • filé z čerstvého lososa
  • biele korenie
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  • Lososa umyjeme, položíme kožou dole do zapekacej misky, trochu osolíme a okoreníme a dáme piecť.
  • Keď je upečený, necháme ho trochu vychladiť a vidličkou naporciujeme na menšie kúsky.
  • Zemiačky dobre umyjeme a uvaríme v šupke, v osolenej vode. Vodu zlejeme, zemiaky necháme trochu vychladnúť a prekrojíme na polky.
  • Smotanu dobre zmiešame s nasekanou kôprovou vňaťou, šťavou z citróna a dijonskou horčicou. Touto omáčkou prelejeme zemiaky, pridáme trochu bieleho korenia, reďkovky, fenikel a dobre zmiešame vo veľkej miske. Nakoniec pridáme na vrch kúsky lososa. Hotovo!

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER.

Súvisiace články

Najčítanejšie