Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Školáčku poslali domov zo školy za nevhodné oblečenie: TOTO im vadilo?
Zdielať na

Školáčku poslali domov zo školy za nevhodné oblečenie: TOTO im vadilo?

Zdroj: Profimedia

Matku dievčaťa rozzúrilo rozhodnutie vedenia školy a tak sa rozhodla celý prípad medializovať. Čo si o tom myslíte vy?

Scarlett O'Donoghue (14) navštevuje strednú školu na Forge Valley School v Sheffielde, odkiaľ ju už dvakrát za sebou poslali domov kvôli tomu, ako bola oblečená.

Ak ste si mysleli, že dôvodom, prečo žiačku poslali domov, bolo nejaké vyzývavé oblečenie, ste na omyle. Dievča totiž nosí školskú uniformu, tak, ako všetci ostatní spolužiaci.

Súčasťou uniformy pre dievčatá sú aj nohavice alebo sukňa v čiernej farbe a práve tie sa stali kameňom úrazu. Vedenie školy totiž usúdilo, že nohavice sú jej príliš tesné a pôsobia vyzývavo. Rovnako tak sukňa, pre ktorú ju poslali domov na druhý deň.

Myslíte si, že je na tejto školskej uniforme niečo nevhodné? 

Profimedia

​Na druhý deň prišla v sukni, ktorá sa im tiež zdala nevhodná...

Profimedia

​Scarlettina mama sa na škole sťažovala, dokonca spísala rôzne petície, no škola stále trvá na svojom. Pokiaľ jej rodičia nekúpia voľnejšie oblečenie, do školy ju nepustia. Peniaze, ktoré matka za veci utratila, jej ale nikto nevráti. Matka sa však najviac bojí toho, aký dopad to bude mať na dcérinu psychiku, obáva sa totiž, že si bude teraz namýšľať, že je príliš tučná.

Vedenie školy uviedlo, že práve uniformami chránia žiakov od porovnávania a šikany, preto trvajú na tom, aby spĺňali kritéria, aké si na škole stanovili. Čo by ste robili na mieste tejto matky vy?

 

Súvisiace články

Najčítanejšie