Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Neviete, čo dať deťom na desiatu? Vyskúšajte fantastické tekvicové muffiny
Zdielať na

Neviete, čo dať deťom na desiatu? Vyskúšajte fantastické tekvicové muffiny

Zdroj: Profimedia

Tento skvelý jesenný recept plný vitamínov a vlákniny si zaručene obľúbi celá vaša rodina!

Tekvica patrí medzi najtypickejšiu jesennú zeleninu a v kuchyni sa dá sa využiť na mnoho spôsobov. Je plná výživných látok, vitamínov a vlákniny, preto by nemala chýbať vo vašom jedálničku. Vyskúšajte si z nej pripraviť tieto chutné muffiny, ktoré si zaručene obľúbite.

Voňavé tekvicové muffiny

Ingrediencie (na cca 12 ks):

  • 200 g tekvicové pyré (najlepšie z tekvice Hokkaido)
  • 2 jablká
  • 200 g nadrobno zomletých ovsených vločiek alebo celozrnná špaldová múka
  • 100 g masla
  • 5-6 PL medu
  • 2 vajcia
  • 1 dcl mlieka
  • 1 ČL jedlej sódy
  • škorica, muškátový oriešok, klinčeky, štipka soli na dochutenie

    pinterest.com

Postup:

  • Najskôr si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu rozrežte, vyberte dužinu a semienka, umyte a nakrájajte na menšie kúsky aj so šupkou.
  • Tekvicové kúsky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť na 180°C približne 30-40 minút, kým nebude úplne mäkká.
  • Po upečení ju nechajte mierne vychladnúť, vložte ju do mixéra, prilejte trošku mlieka a rozmixujte na pyré.
  • Múku zmiešajte s práškom do pečiva, pridajte štipku soli a koreniny. V druhej miske vymiešajte vajcia s medom a pridajte maslo, nastrúhané jablká a tekvicové pyré.
  • Zmiešajte obe časti spolu, naplňte formy na muffiny a pečte pri 175 °C približne 15-20 minút.

Tip:

Tento základný recept si môžete spestriť aj ďalšími surovinami podľa chuti a fantázie. Do cestíčka môžete pridať napríklad nasekané vlašské orechy či mandle, drobné sušené ovocie, či hoblinky tmavej čokolády.

Súvisiace články

Najčítanejšie