Neviete, čo dať deťom na desiatu? Vyskúšajte fantastické tekvicové muffiny
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Tento skvelý jesenný recept plný vitamínov a vlákniny si zaručene obľúbi celá vaša rodina!
Tekvica patrí medzi najtypickejšiu jesennú zeleninu a v kuchyni sa dá sa využiť na mnoho spôsobov. Je plná výživných látok, vitamínov a vlákniny, preto by nemala chýbať vo vašom jedálničku. Vyskúšajte si z nej pripraviť tieto chutné muffiny, ktoré si zaručene obľúbite.
Voňavé tekvicové muffiny
Ingrediencie (na cca 12 ks):
- 200 g tekvicové pyré (najlepšie z tekvice Hokkaido)
- 2 jablká
- 200 g nadrobno zomletých ovsených vločiek alebo celozrnná špaldová múka
- 100 g masla
- 5-6 PL medu
- 2 vajcia
- 1 dcl mlieka
- 1 ČL jedlej sódy
- škorica, muškátový oriešok, klinčeky, štipka soli na dochutenie
pinterest.com
Postup:
- Najskôr si pripravte tekvicové pyré. Tekvicu rozrežte, vyberte dužinu a semienka, umyte a nakrájajte na menšie kúsky aj so šupkou.
- Tekvicové kúsky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť na 180°C približne 30-40 minút, kým nebude úplne mäkká.
- Po upečení ju nechajte mierne vychladnúť, vložte ju do mixéra, prilejte trošku mlieka a rozmixujte na pyré.
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva, pridajte štipku soli a koreniny. V druhej miske vymiešajte vajcia s medom a pridajte maslo, nastrúhané jablká a tekvicové pyré.
- Zmiešajte obe časti spolu, naplňte formy na muffiny a pečte pri 175 °C približne 15-20 minút.
Tip:
Tento základný recept si môžete spestriť aj ďalšími surovinami podľa chuti a fantázie. Do cestíčka môžete pridať napríklad nasekané vlašské orechy či mandle, drobné sušené ovocie, či hoblinky tmavej čokolády.