Výživná, sýta, a pritom z nej nepriberiete: TOP recept na Hokkaido polievku
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Tieto krásne farebné tekvičky sú právom označované za kráľovné jesennej zeleniny. Vedeli ste, aké skvelé účinky majú na naše zdravie?
Hoci táto polievka vás poriadne zasýti, nemusíte sa báť, že by ste si pokazili postavu. Hokkaido tekvica má okrem iných výhod nízku kalorickú hodnotu a pre svoje pozitívne účinky sa odporúča aj pri diétach.
Ďalším veľkým pozitívom je, že Hokkaido sa ako jediná tekvica nemusí šúpať. Stačí ju dobre umyť, vybrať stred a nakrájať aj so šupou na menšie kúsky. Práve šupka má totiž najviac cenných látok pre náš organizmus a tepelnou úpravou úplne zmäkne.
Vitamínová bomba
Jej sýta oranžová farba prezrádza, že obsahuje veľké množstvo betakaroténu, ďalej sú to vitamíny A, C, B, E, veľké množstvo vlákniny, minerály - draslík, zinok, horčík, fosfor, luteín a zeaxantín.
Thinstockphotos
Liečivé účinky tekvice Hokkaido
- Pomáha pri chudnutí, pomáha detoxikovať telo
- Zlepšuje trávenie, upokojuje žalúdok
- Zlepšuje zrak
- Pomôže zbaviť sa kožných alergií
- Znižuje krvný tlak
- Mužom vylieči zväčšenú prostatu
- Prečisťuje slezinu a pankreas, preto sa odporúča diabetikom
- Posilňuje obličky a mnoho ďalších
Chutná krémová Hokkaido polievka
Ingrediencie:
- 1 hokkaido tekvica
- 2 ks mrkvy
- 1 petržlen
- 1 menšia cibuľa
- 2 ks zemiakov
- ½ ČL kurkumy
- Mleté čierne korenie
- Soľ
- Olivový olej
- 1-2 PL šľahačkovej smotany na zjemnenie (nemusí byť)
(tekvicový olej, tekvicové semienka a chlebové krutóny na ozdobu)
Profimedia
Postup:
- Na troche olivového oleja orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte všetku očistenú zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Hokaiido netreba šúpať, iba vybrať stred a nakrájať aj so šupkou.
- Chvíľku poduste, podlejte vodou, pridajte soľ, korenie a varte cca 20-25 minút do mäkka.
- Keď bude všetka zelenina mäkká, pridajte trošku šľahačkovej smotany a rozmixujte ponorným mixérom do hladka, dochuťte soľou a troškou kurkumy.
- Polievku môžete pred podávaním pokvapkať tekvicovým olejom a posypať opraženými tekvicovými semiačkami a chlebovými krutónmi.