Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zápisník plný optimizmu do vašej kabelky: Táto kniha vám zlepší každý deň
Zdielať na

Zápisník plný optimizmu do vašej kabelky: Táto kniha vám zlepší každý deň

Zdroj: Ikar

Nabite sa pozitívnou energiou a doprajte si každý deň poriadny dúšok optimizmu.

Práve vychádza Zápisník plný optimizmu pre ľudí, ktorí sa chcú inšpirovať. Veď optimisti majú zo života oveľa viac – s chuťou začínajú prácu, vychutnávajú si stretnutia, jedlo, užívajú si každý deň. S optimistickým pohľadom na život sa žije lepšie, nie? :)

Do tohto zápisníka si môžete zapisovať nápady, myšlienky, ale aj úspechy a ciele, ktoré chcete dosiahnuť. To všetko v peknej grafickej úprave a s vyše 100 najkrajšími citátmi plnými optimizmu.
Pozitívne myšlienky od svetoznámych osobností ako Albert Einstein, F.M.Dostojevskij, Leonardo da Vinci, Victor Hugo, Konfucius, či Abraham Lincoln.
Nechýbajú ani citáty Slovákov špeciálne pre tento zápisník. Adela Vinczeová, Vlado Voštinár, Táňa Keleová-Vasilková, ale aj Michal Viewegh alebo Adriana Sklenaříková.

Pozrite si VIDEO:

;

Zápisník plný optimizmu môže byť vaším každodenným spoločníkom. Či už ste študent, podnikateľ, učiteľ alebo chcete mať zápisník len tak pre radosť.

Môžete si doňho zapisovať:

  • svoje úspechy a víťazstvá
  • sny, ciele a vízie do budúcnosti
  • dôležité informácie a zaujímavé fakty
  • adresy a kontakty
  • krásne zážitky, či vzácne myšlienky

A popri tom sa denne môžete inšpirovať zaujímavými citátmi z úst slávnych. Dívajte sa na svet s úsmevom a pozitívnou náladou.

„Svet patrí optimistom. Pesimisti sú len diváci.“
François Guizot

Životný optimizmus a viera vo vlastné sily dokážu zázraky. Dokážu dokonca zlepšiť,  skvalitniť a predĺžiť život.
„Albert Einstein, jeden z najvýznamnejších vedcov v histórii, svojho času povedal zaujímavú vetu: niekde uprostred problému vždy stojí príležitosť. Pesimista si ju nevšimne, optimista ju dokáže využiť pre svoje dobro, aj pre dobro ostatných,“ povedal o zápisníku Milan Buno pre LepšíDeň.sk.

Úryvok z novinky Zápisník plný optimizmu:

Poznáte osud Helen Kellerovej?
Bola to spisovateľka, aktivistka a učiteľka, ale najmä žena, ktorá zvíťazila nad hluchotou a slepotou. Hoci sa narodila ako zdravé krásne bábätko, v necelých dvoch rokoch ochorela na meningitídu, ktorú vtedy ľudia bežne nepoznali. Choroba ju pripravila o zrak aj sluch.
Napriek tomu to však Helen v živote nevzdala – jej vôľa bola mocnejšia ako osud. Nechýbala jej obrovská radosť z učenia a chuť poznávať svet.
Do jej života vstúpili také osobnosti ako Alexander Graham Bell, Mark Twain, či magnát Standard Oil, Henry H. Rogers. Ten napokon financoval celé jej štúdium a Helen Kellerová sa vo veku 24 rokov stala prvý človekom v histórii, ktorý vyštudoval univerzitu. Dokonca prestížnu Harvardovu univerzitu!
Podobných životných príbehov je na svete mnoho. No vďaka optimizmu a pozitívnemu prístupu dokázali títo ľudia svoje obmedzenia prekonať a neraz využiť vo svoj prospech. A nielen vo svoj, ale aj pre dobro celého ľudstva.
Ako raz povedala spomínaná Helen Kellerová, „pesimista ešte neodhalil tajomstvo hviezd, nevydal sa na plavbu do nezmapovaných oblastí, ani neotvoril nové nebo pre ľudského ducha.“

Ikar

 

Súvisiace články

Najčítanejšie