Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ak o neho nechcete prísť, nerobte TO: 10 vecí, ktorými si pomaly ničíte vzťah!
Zdielať na

Ak o neho nechcete prísť, nerobte TO: 10 vecí, ktorými si pomaly ničíte vzťah!

Zdroj: Profimedia

Občas je ťažké priznať si, že za niektoré nezhody a problémy vo vzťahu, si môžeme práve my sami. Zamyslite sa, ako často vnikajú konflikty práve vašej vinou?

Áno, nenosí kvety tak často, ako by ste si to predstavovali, pravidelne netrafí ponožkami do koša na bielizeň a kopec ďalších vecí. No ruku na srdce, koľko toho máte na rováši vy? Naozaj si zaslúžite tie kvety a prekvapenia častejšie?

Ak robíte niektoré z týchto vecí, zamyslite sa nad sebou, inak váš vzťah nebude mať dlhé trvanie.

Vidíte len to zlé

Váš partner pre vás robí každý deň dvadsať rôznych maličkostí, ktoré už po tej dobe považujete za samozrejmosť, takže vidíte len tú jedinú vec, ktorú sa jednoducho nemôže odnaučiť, ako je napríklad použité čajové vrecúško v dreze alebo otvorená pena na holenie na umývadle . Prestaňte šalieť z drobností (aj vy určite máte kopec nedostatkov)  a zamerajte sa na to pekné, čo pre vás robí.

Nudíte sa vlastnou vinou

Iste, po čase vo vzťahu jednoducho prestanete plánovať vzrušujúce predĺžené víkendy a spadnete do rutiny: práca, víkend, spánok, návšteva rodičov, v lepšom prípade priateľov. Vzťah ale vzťahom robia spoločné zážitky, a tých sa na gauči priveľa nestane. Prekonajte lenivosť a niekam si spolu vyrazte, aspoň občas. Aj keby to malo byť len do lesa alebo na pizzu.

Profimedia

Ste na ňom závislá

Milujete ho a chcete byť stále s ním. Takže odstrihnete všetkých svojich známych, postupne sa zbavujete koníčkov a potom už nemáte nič iné ako domácnosť, muža a prípadne deti. Ťažko sa potom čudovať, že vzťah postupne chladne a že sa vlastne nemáte o čom rozprávať. Ak s tým pánom Božským chcete všetko zdieľať, musí byť tiež čo zdieľať. On sa bez vás jeden večer v týždni zaobíde a vy bez neho tiež. Doprajte si čas iba pre seba a najmä, nechajte vydýchnuť aj jeho. Uvidíte, ako to ocení!

Prehnane všetko riešite

Neustále a úplne zbytočne. To, že vám na vašu správu, že na neho doma čaká prekvapenie, odpísal len "dobre," nemusí nutne znamenať, že si užíva s milenkou, alebo že sa s vami chce hneď v ten večer rozísť. Schopnosť vymýšľať desať variánt katastrofických scenárov je obdivuhodná, ale pravdepodobnejšie je, že jednoducho má len práve veľa práce a nestíha si vypisovať.

Profimedia

Mlčíte a predstierate

Na prvýkrát si v posteli "sadne" málokto a rozhodne je v poriadku, ak ste to zo začiatku trošku pri sexe zahrali. Pokiaľ ale predstierate aj naďalej len preto, že sa hanbíte povedať mu, že to nerobí úplne tak, ako by vám bolo príjemné, je niečo zle. Jedným z prvých znakov, že vzťah prestáva klapať, je to, že to prestáva fungovať v posteli. Nebojte sa otvorene hovoriť o svojich túžbach, je to úplne v poriadku!

Nedokážete sa prekonať

Áno, vieme, že vás nemusia zaujímať všetky detaily o jeho práci, priateľoch alebo koníčku, ktorému nerozumiete, ale rovnako tak to má aj on. Napriek tomu je fajn sa prekonať a vypočuť si to, čo toho druhého robí šťastným. Tých 10 minút záujmu vás nezabije, ale naopak, posunie váš vzťah do roviny, kedy sa jeden druhému budete zverovať. Ostatne, keby ste mali len spoločné záujmy, a nie každý svoje, skoro by vás to oboch prestalo baviť.

Beriete to ako samozrejmosť

To, že vám každé ráno uvarí čaj, pretože vstáva o hodinu skôr, že sa o vás stará, keď ste chorá, a že napchá riad do umývačky, je samozrejmosť a rozhodne by ste mu za to nemali stavať slávobrány. Ale na druhú stranu prosté "ďakujem" alebo "milujem ťa" si zaslúži počúvať pravidelne.

unsplash.com

Nemáte hrdosť

Milujete ho, vybrali ste si ho a žijete s ním, ale vaša láska a oddanosť by mali mať svoje medze. Ak mu vy robíte, čo mu na očiach vidíte, a pritom po ňom absolútne nič nechcete (a navyše mu to opakujete), rútite sa v aute bez bŕzd do cieľa s nápisom "koniec vzťahu". Skúste si občas pripomenúť, že jeho síce milujete, ale seba by ste mali milovať viac!

Nie ste v tom sami

Nebojte sa, rovnako ako my riešime vzťahy s najlepšou kamarátkou, aj páni si pri pive nad zamotanou situáciou tiež radi povzdychnú. Ale na rozdiel od nás nemajú tendenciu riešiť to tiež so svojím kolegom, automechanikom, zubárom a vlastnou matkou. Pokojne si poplačte, ale neriešte to s každým na počkanie. Čím viac negatívnych informácií o ňom oznámite, tým viac im uveríte. A navyše by asi nebol práve nadšený z toho, že o vašom súkromí má prehľad polka mesta.

Zbytočne predbiehate

Namiesto toho, aby ste si užívali to, čo máte teraz, neustále premýšľate, aké to bude "keď." Keď vás požiada o ruku, keď sa presťahujete, keď budete mať deti, keď priberiete. Ak sa včas nezastavíte, nemusí toto byť ten chlap, s ktorým to všetko "keď" nastane.

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie