Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Karanténa je silnou skúškou pre každý vzťah: Robte TOTO a bude vám to klapať stále
Zdielať na

Karanténa je silnou skúškou pre každý vzťah: Robte TOTO a bude vám to klapať stále

Zdroj: Profimedia

Už teraz vieme, že šíriaci sa koronavírus ovplyvní naše životy aj do budúcnosti, a to absolútne v každej oblasti, vrátane rodinného a partnerského života.

Viete o tom, že v Číne začali rapídne pribúdať žiadosti o rozvod? Možno aj u vás už vládne ponorková choroba a často strácate počas karantény s partnerom aj s deťmi trpezlivosť. Ako toto náročné obdobie zvládnuť, aby nám vzťah vydržal?

Sledujte seriál Nový život každú stredu o 20:35 na JOJke!

Tolerancia a empatia

Viac ako inokedy záleží na tom, aby ste sa snažili pochopiť jeden druhého a mávnuť rukou nad tým, čo nie je dôležité. Jeho ponožky pohodené na zemi a jej hodinové hovory s kamarátkou nie sú natoľko dôležité, aby ste si tým teraz kazili náladu. Všetci sme napätí a hádka môže vzniknúť ľahko, ale hasenie požiaru vám vezme energiu, ktorú teraz potrebujete viac ako inokedy.

Smiech lieči

Urobte si doma peknú atmosféru, nebuďte stále vážni. Smiech pomáha v mnohom, je dobrý aj pre imunitu, ale na partnerský vzťah pôsobí priam blahodárne. Spomeňte si na začiatky vzťahu, kedy ste sa smiali neustále i hlúpostiam. Nebolo to krásne?

unsplash.com (ilustračná fotografia)

Sex je vždy dobrý nápad

Ste doma sami? Výborne, teraz máte veľa času na to, vyskúšať, čo ste už dávno chceli. Tantrickú masáž, erotické pomôcky, spoločné sledovanie šteklivých videí, skrátka niečo, čo vás spoľahlivo naladí. Množstvo návodov a nápadov nájdete na internete, tak do toho. Prípadné prekážky prekonávajte spoločne. Ak máte doma deti, počkajte, kým zaspia, a urobte si čas jeden na druhého. Ak je partner v strese a telo nespolupracuje, skúste afrodiziakálnu večeru, masáž vo vani alebo povzbudzujúce prírodné prostriedky. 

Romantické spomienky

Televízny večer môže nahradiť večer s fotkami a videami. Ako dlho už ste nevideli svadobné video? Viete, kde máte tie hŕbu fotiek zo spoločných akcií a dovoleniek? Kedy si zaspomínať na krásne chvíle ak nie teraz? Pri tej príležitosti si môžete fotky pretriediť, doplniť do albumu a spojíte tak príjemné s užitočným.

unsplash.com

Digitálny detox

Je dobré byť neustále informovaný a on-line sledovať, čo nové sa udialo a čo nás čaká. Sociálne siete nám pomáhajú byť v kontakte a v obraze. Skúste ale aspoň na niekoľko hodín denne vypnúť televíziu a rádio, telefóny odložiť a venovať sa niektorej vyložene off-line činnosti, či už je to upratovanie alebo napríklad stolné hry. Keď sa rozprávate alebo jete, nechajte telefóny z dosahu a nekontrolujte ihneď každú novú správu. Efekt je jasný - umožní vám to na chvíľu sa odreagovať a myslieť na "tu a teraz", a vyhnúť sa tak nadbytočnému stresu.

Hovorte spolu a objímajte sa

Neuzatvárajte sa do seba, zdieľajte s partnerom svoje starosti a obavy. Už ste spolu zvládli všeličo, aj v tejto chvíli vám pomôže, keď budete držať pohromade. Pochváľte partnera, povedzte mu, čo pre vás znamená a ako ste rada, že ste spolu. A nezabudnite na to, aký je dôležitý ľudský dotyk. Keď partnera objímete, alebo ho chytíte za ruku, môže to pre neho znamenať viac ako tisíc slov.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie