Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
11 vecí, ktoré robia šťastné páry pred spaním: Takto TO bude klapať aj vám!
Zdielať na

11 vecí, ktoré robia šťastné páry pred spaním: Takto TO bude klapať aj vám!

Zdroj: Profimedia

Šťastné a spokojné dvojice robia večer veci, ktorými si svoj vzťah ešte upevňujú. Skúste to tiež a uvidíte, čo všetko sa vo vašom živote zmení!

Podľa psychológov je veľmi dôležité, aby ste s partnerom strávili nejaký čas predtým, než si ľahnete do postele. Nejde o to, či spolu budete pár minút, alebo hodinu. Dôležitý je skôr správne vyplnený čas.

Aj vy túžite po silnom a spokojnom vzťahu? Robte každý večer tieto veci!

1. Stíšte mobilné telefóny a odložte ich  

Vedci potvrdzujú, že závislosť na sociálnych sieťach zhoršuje partnerský vzťah a ak trávite spoločný čas v posteli každý na svojom mobilnom telefóne, začne viaznuť aj vzájomná komunikácia. Mobil skrátka do postele nepatrí. Radšej sa rozprávajte. Ak to nemôžete vydržať, dajte si aspoň pravidlo, že telefón vždy o 21. hodine odložíte.

2. Zabudnite na prácu

Skúste zabudnúť na prácu a „odstrihnite sa.“ Je oveľa lepšie tráviť čas v posteli rozprávaním a odpočívaním, aby ste ďalší deň mohli byť produktívni. Spoločná komunikácia v posteli prepája páry emocionálne, pomáha vám zabúdať na problémy a vy sa cítite uvoľnene. Vyhnite sa však témam akými je práca alebo finančné problémy.

Profimedia

3. Choďte spať v rovnakom čase

Mnoho párov sa nevidí celý deň a do postele chodia každý v inú hodinu. Podľa psychológa Curta Smitha, šťastné páry, ktoré si napríklad spoločne čistia zuby a do postele si líhajú v rovnaký čas, si oveľa lepšie zachovajú intimitu vo vzťahu.

4. Dodržiavajte večerné rituály

Ak budete dodržiavať rovnakú večernú rutinu, bude sa vám lepšie a spokojnejšie spať. Váš vzťah bude silnejší a dôvernejší.

5. Komunikujte a maznajte sa

Venujte pozornosť vzájomným pocitom. Povedzte si navzájom, čo vás trápi a aké máte problémy. Možno nenájdete ihneď riešenie, ale mať sa komu zveriť a vzájomne sa vypočuť, je tiež dôležité. Pokúste sa zabudnúť na všetko, čo sa v ten deň udialo a povedzte svojmu partnerovi, ako veľmi ho milujete.

Profimedia

​6. Nehádajte sa

Snažte sa nikdy sa večer nehádať a problémy si vyriešte skôr, ako sa budete pripravovať na spánok. V posteli sa nikdy nehádajte. Po prvé sa vám bude zle spať a ráno sa prebudíte s nedostatkom energie a s bolesťou hlavy.

7. Spite bez detí

Vaša posteľ by mala zostať ako centrum intimity a priestor, ktorý je len váš. Preto tam nenechávajte spať vaše deti. Výnimkou je situácia, kedy majú napríklad nočné mory a podobne.

8. Nezdieľajte vašu posteľ s domácimi miláčikmi

63% ľudí spí so svojím miláčikom v posteli. Je ale potvrdené, že to ruší váš spánok a zhoršuje jeho kvalitu.

Profimedia

9. Nepite alkohol a nefajčite

Veľa ľudí si pred spaním dáva pohárik vína, aby si navodili romantickú atmosféru. Spôsobuje to však nespavosť, bolesť hlavy a tiež chrápanie. Nikotín tiež narušuje pokojný spánok.

10. Doprajte si vzájomnú masáž

Masáž uvoľňuje telo aj myseľ a lepšie sa po nej spí. Je to ten najlepší prostriedok na uvoľnenie a vzájomné zblíženie.

11. Nezabúdajte na bozky a objatia

Nezabudnite si pred spaním dopriať pár bozkov a objatí. Je dokázané, že partneri sú potom spokojnejší, uvoľnenejší a šťastnejší.

unsplash.com

A bonus na záver: Predstava vs realita...

brightside.me

Súvisiace články

Najčítanejšie