Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Prečo sa vzťahy rozpadávajú najmä na jar? Má to jednoduché vysvetlenie!
Zdielať na

Prečo sa vzťahy rozpadávajú najmä na jar? Má to jednoduché vysvetlenie!

Zdroj: Profimedia

Udržať si dlhodobý vzťah je fuška, a aj napriek veľkej snahe dvojíc, mnohé to neustoja a rozpadnú sa. Prečo je to tak najmä na jar?

Stále viac ľudí sa buď rozvádza, rozchádza, alebo sa ani nevezmú. U mnohých ľudí sa stáva, že z čím viac možností majú na výber, tak si jednu možnosť nie sú schopní vybrať - horšie sa vyberá zo sto ako napríklad z dvoch.

Tým, že vieme, koľko možností nám dnešný svet ponúka, tak sa vo svojom podvedomí pohrávame s myšlienkou, že lepšie je zo vzťahu odísť, než v ňom zotrvať a vyriešiť jeho problémy, ako to bolo za čias našich prababičiek. A je jasné prečo.  

Dnes je oveľa ťažšie nezlenivieť pri všetkých vymoženostiach, ktoré svet ponúka. Radšej tak častokrát necháme partnera odísť, pretože je to ten jednoduchší variant.   

Profimedia

Prebúdzame sa s prírodou 

Tento fenomén – radšej odísť za niečím novým, než vyriešiť chyby vzťahu, a zotrvať v ňom, sa znásobuje o to viac na jar. Príroda začína kvitnúť, prebúdzať sa, a začína akási nová fáza jej kolobehu. Človek zrazu začne viac premýšľať a túžiť buď po zmene, alebo po niečom novom, a nemá ani pomyslenie na chuť na vzťahu pracovať. Skrátka ide v súlade s prírodou, a je na každom jedincovi z partnerského vzťahu, či túto „novú fázu“ prekoná, alebo zlenivie a odíde.  

„Pamätajte si, že najlepší vzťah je ten, v ktorom je vaša vzájomná láska väčšia ako vaše vzájomné potreby.“ Dalajláma  

To, že túžime po niečom novom, alebo nie sme vo vzťahu spokojní, potom spôsobuje niekoľko situácií, ktoré nás nakoniec k nepríjemnému rozlúčeniu sa s partnerom privedú.  

Koniec intimity  

Vášeň pomaly vyprcháva a sex sa stáva rutinnou až nudnou záležitosťou. Pár má pohlavný styk iba raz začas. Partneri sa od seba fyzicky vzďaľujú. Objímanie, bozky a maznanie zrazu rýchlo miznú a vzťah ochladne natoľko, že láska medzi dvoma jedincami postupne vyprahne a rozchod je neodvratný.  

Profimedia

Začne byť neverný/á  

Na podvádzanie má jeden zo vzťahu vždy nejaký dôvod, a je ním napríklad odcudzenie, zlý sex alebo ďalšie neriešené problémy. Podvádzaný neveru väčšinou nepredýcha a vzťah nedokáže obnoviť. Rozchod je v tomto prípade pre nich často najlepším riešením.   

Začnete sa hádať  

Niektoré dvojice, ktoré túžia po zmene, na seba začnú byť postupom času „alergické“. Prekážajú im na druhom veci, ktoré si predtým nevšímali. Niekedy vyvolávajú hádky zámerne, aby mohli vytiahnuť staré krivdy. Chcú si na sebe vybiť všetky svoje negatívne emócie. Nekonečné hádky vedú samozrejme k rozpadu vzťahu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie