Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
8 osvedčených trikov, ktoré vám pomôžu udržať iskru vo vzťahu: Funguje to!
Zdielať na

8 osvedčených trikov, ktoré vám pomôžu udržať iskru vo vzťahu: Funguje to!

Zdroj: unsplash.com

Aby vzťah nezabila nuda a stereotyp, je potreba na ňom neustále pracovať. Ste s partnerom už dlho a potrebujete vášmu vzťahu dodať opäť trochu šťavy? S týmito tipmi to pôjde jedna báseň!

V každom vzťahu počiatočnú fázu zamilovanosti časom vystrieda stereotyp. Nemusíte sa z toho ale rúcať, je to úplne bežná vec a neznamená to, že váš vzťah končí. Vďaka niekoľkým tipom v ňom môžete zapáliť znova iskru.

Chodievajte na rande

Či už sa jednalo o kino, romantickú prechádzku alebo večeru, na začiatku vzťahu ste skrátka stále boli niekde vonku. Čím dlhšie spolu ľudia sú, tým viac na tieto večery zabúdajú, a to je veľká chyba. Aj po rokoch vzťahu si doprajte romantické povyrazenia. Kúpte si nové šaty, urobte si dokonalý make-up a pripravte sa na večer, ako by to bolo prvýkrát. Uvidíte, aké príjemné oživenie to bude.

Profimedia

Cestujte

Ak neustále sedíte doma, nenápadne sa do vášho vzťahu vkradne stereotyp a skôr alebo neskôr sa začnete nudiť. Namiesto toho, aby ste víkendy a dni voľna presedeli pri televízii, zbaľte si tašku a vyrazte na cesty. Nielenže spoznáte nové zaujímavé miesta, ale zároveň bude pre vás oboch cestovanie príjemné spestrenie. A zmena prostredia dokáže divy!

Urobte si na seba čas

Hoci máte nabitý program a trávite veľa času v zamestnaní, nezabúdajte si urobiť chvíľku len pre seba, len pre vás dvoch. Aj keby to mala byť obedňajšia pauza alebo spoločná večera doma. Postarajte sa o to, aby ste mali každý deň chvíľku pre seba a porozprávali si o tom, aký ste mali deň.

unsplash.com

Buďte spontánna

Ste organizovaný človek a všetko potrebujete mať do bodky naplánované? Urobte raz výnimku, buďte spontánna a urobte niečo inak, než ste zvyknutí. Tieto drobné zmeny udržujú vo vzťahu vzrušenie a uvidíte, že ich nakoniec oceníte!

Nájdite si spoločný koníček

Tráviť čas spoločne je naozaj dôležité, ale neznamená to, že budete len sedieť doma a spoločne sledovať obľúbený seriál. Nájdite si spoločný koníček, vďaka ktorému budete tráviť čas aktívne. Záleží už len na vás, či zvolíte nejaký šport alebo napríklad divadlo. Hlavné je, že to budete robiť spoločne.

unsplash.com

​Hovorte spolu

Hovorte veľa a hovorte o všetkom. Rozprávajte sa o svojich plánoch a snoch. Hovorte o tom, ako sa cítite, čo by ste chceli zmeniť a čo vás trápi. Pred problémami nezatvárajte dvere a snažte sa ich spoločnými silami vyriešiť. Komunikácia je základ každého vzťahu a bez nej by ste len prežívali. 

Prekvapujte sa

A nemusí sa jednať hneď o drahé darčeky. Postačí milá SMS, obľúbená sladkosť alebo lístoček so zamilovaným odkazom. Sú to možno drobnosti, ale vo vzťahu znamenajú naozaj veľa. Dávate tak svojmu partnerovi najavo, že na neho myslíte a záleží vám na ňom.

unsplash.com

Skúste niečo nové

Vyskúšajte novú reštauráciu, spoznajte nových priateľov a nebojte sa experimentovať v posteli. Všetko nové bude spestrením pre váš vzťah a posunie ho zase o kúsok ďalej. Nebojte sa zmien, aj tie k životu totiž patria. Ak by váš vzťah bol iba jednotvárny, čoskoro by vás omrzel.

Súvisiace články

Najčítanejšie