Jasno
27°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Nechajte si vlasy v lete oddýchnuť: TOP prírodné tipy, ktoré vám zakryjú šediny a dodajú lesk
Zdielať na

Nechajte si vlasy v lete oddýchnuť: TOP prírodné tipy, ktoré vám zakryjú šediny a dodajú lesk

Zdroj: Profimedia

Leto je ideálnym obdobím na takzvaný vlasový detox. Vynechajte na čas farbenie, nechajte ich vydýchnuť a doprajte im domácu starostlivosť prírodnými prostriedkami. Výsledok vás určite poteší!

Prírodný spôsob farbenia vám síce nevydrží tak dlho, ale bez poškodenia vlasov a pokožky ho môžete opakovať aj častejšie. Vďaka tejto metóde budú vaše vlasy navyše zdravšie, pevnejšie a budú rásť rýchlejšie.

​Farbenie pomocou kávy

Káva dokáže nielen dokonalo zafarbiť vlasy, ale ich aj vyživí a vďaka tomu budú aj rýchlejšie rásť. To, že káva stimuluje rast vlasov potvrdili aj odborné štúdie zverejnené v časopise International Journal of Dermatology. 

Ako na to? 

Upozorňujeme, že táto metóda dokáže dodať krásny lesk a zdravie každému typu a odtieňu vlasov, ale samozrejme najviac je vhodná pre tie, ktoré túžia po hnedom odtieni. Plavé a blond vlasy si takto môžete mierne stmaviť, prípadne použite kávu iba ako preliv, aby nebola farba príliš tmavá. 
 
Postup: 

  1. Uvarte si šálku kvalitnej kávy a nechajte ju vychladnúť. 
  2. Do misky si dajte cca 1-2 šálky kondicionéru, 2 polievkové lyžice instantnej kávy a pridajte uvarenú vychladnutú kávu. (množstvo prispôsobte dĺžke vlasov) 
  3. Dobre premiešajte a naneste na celú dĺžku vlasov. 
  4. Vlasy si zabaľte do igelitu a nechajte pôsobiť 1 hodinu. 
  5. Vlasy si umyte a upravte. Ak chcete farbu intenzívnejšiu, zopakujte postup viac dní za sebou. 

Profimedia

Preliv na podporu rastu vlasov 

Ak si vlasy nechcete farbiť a postačí vám iba jemný preliv, vyskúšajte tento spôsob, ktorý podporí rast vlasov a dodá im zdravie. 
 
Postup: 

  1. Vlasy si najskôr umyte bežným šampónom. 
  2. Opláchnite ich šálkou uvarenej a mierne vychladnutej silnej kávy. 
  3. Premasírujte si celú pokožku hlavy, zabaľte vlasy do igelitu a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút. 
  4. Pre zvýšenie lesku použite na konci oplachovania jablčný ocot. 

2. Farbenie pomocou zemiakových šupiek

Zemiaky sú jednotkou medzi prírodnými skrášľovacími prostriedkami. Majú skvelé krycie schopnosti, ktoré ocenia predovšetkým blondíny a brunetky so svetlejším odtieňom hnedej. 

Ako na to? 

Umyte si cca 5 väčších zemiakov a následne ich ošúpte tak, aby boli šupky hrubšie. Zemiaky si odložte, budete potrebovať už iba šupky. Zalejte ich vodou tak, aby siahala iba tesne nad ne a priveďte do varu. Vodu zlejte, opäť zalejte studenou vodou a povarte 2 minúty. Šupky odstavte a nechajte ich lúhovať. 

Zatiaľ si umyte vlasy šampónom a následne ich ponorte do teplého vývaru zo šupiek, vydržte aspoň 2-3 minúty a vlasy si zabaľte do uteráka. Po 20 minútach si vlasy opláchnite vlažnou vodou. Opakujte pravidelne, až kým nebudete s prekrytím šedín a s krajším odtieňom vlasov spokojné. 

Profimedia

Tip pre blondínky 

Blondíny si môžu do takéhoto odvaru pridať trochu škorice. Tá vlasy zosvetlí, zvýrazní ich prirodzenú farbu a navyše budú krásne voňať aj niekoľko dní. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie