Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vytrhávaniu obočia a chĺpkov nad perami dala STOP: Mali by ste odvahu takto chodiť po ulici?
Zdielať na

Vytrhávaniu obočia a chĺpkov nad perami dala STOP: Mali by ste odvahu takto chodiť po ulici?

Zdroj: Profimedia

Roky si svoje prirodzene husté obočie upravovala a rovnako sa zbavovala aj jemných fúzikov na hornou perou, za ktoré sa hanbila. Jedného dňa si povedala dosť a chodí po svete s tým, čo jej príroda nadelila.

Aj vám už lezie na nervy pravidelné holenie nôh a občas si pomyslíte, aké je to nespravodlivé, že muži toto riešiť nemusia? Presne na toto myslela aj táto mladá žena, ktorá si však jedného dňa prestala holiť fúziky a upravovať obočie, píše magazín Tyla.

Eldina Jaganjac z dánskej Kodane vyrastala v malom meste, kde sa od každého očakávalo, že zapadne a bude vyzerať podobne ako ostatní. Čím však bola staršia, tým viac ju otravovalo prispôsobovať sa nezmyselným pravidlám o kráse žien.

Vedela, že nie každý bude mať pre jej rozhodnutie pochopenie, no rozhodla sa, že sa jednoducho nebude podriaďovať ostatným. Jedného dňa si povedala dosť a svoje prirodzene bujné obočie si nechala rásť, rovnako odložila aj pinzety a strojček, ktorými si odstraňovala jemné fúziky.

Eldina Jaganjac

Profimedia

„Ak sa muži neoholia aj niekoľko dní a neupravuje si obočie, nikto sa nad tým nepozastaví,“ vysvetľuje Eldina a dodáva, že s rovnakým pochopením b sa mali stretávať aj ženy.

Mnoho ľudí reaguje na jej nový vzhľad pozitívne, no myslí si, že ju mnohí ohovárajú poza chrbát, čo však nemieni riešiť. „Najmä muži mi zízajú na obočie, akoby som tam mala tretiu hlavu,“ hovorí Eldina.

„Svojím spôsobom som viac sebavedomá, pretože sa už nebojím vyzerať inak a cítim sa konečne slobodná a sama sebou,“ dodala mladá žena, ktorá povzbudzuje aj ďalšie dievčatá a ženy, aby sa nebáli byť iné.

„Neexistuje nikto, kto by bol správny , či nesprávny. Sme rozdielni a tak je to v poriadku. Je to vaše telo, môžete robiť to, čo vy uznáte za vhodné a správne.“ Súhlasíte s jej slovami aj vy?

Eldina Jaganjac

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie