Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Počas karantény prestala používať šampón: Pozrite sa, ako po mesiaci vyzerajú jej vlasy
Zdielať na

Počas karantény prestala používať šampón: Pozrite sa, ako po mesiaci vyzerajú jej vlasy

Zdroj: Instagram/Susannah Constantine

Populárna módna redaktorka šokovala svojich fanúšikov priznaním o tom, že si prestala umývať vlasy. Jej experiment však má zmysel, pozrite sa, ako teraz vyzerá!

Susannah Constantine (57) je populárnou redaktorkou módneho magazínu a tiež moderátorkou, ktorá má na svojom Instagrame takmer 40-tisíc followerov. Tých poriadne prekvapila, keď sa priznala, že celú dobu počas karantény si neumyla vlasy šampónom!

Ako sa teraz natáča Inkognito? Výsledok si môžete pozrieť už v pondelok o 20:35 na JOJke!

Aj keď mnohí zostali znechutení, Susannah nespravila nič zvláštne, iba využila čas strávený v karanténe na to, aby si vyskúšala známu “no - poo” – bezšampónovú metódu.

O čo vlastne ide?

Pri bezšampónovej metóde ide o to, že prestanete používať klasický šampón aj kondicionér, vlasy sa naladia sa na akúsi “samoočistu” a postupne sa budú mastiť menej a budú zdravšie. Raz a čas je vhodné umyť ich vodou a prírodnou zmesou či výluhom.

Ako dopadol jej experiment?

Susannah prezradila, že už 5 týždňov nepoužila šampón a zatiaľ ani žiadnu prírodnú náhradu. Vo videu ukazuje, ako jej vlasy teraz vyzerajú a tiež sú viditeľné aj jej šediny. “Hlava ma vôbec nesvrbí, vlasy mi nesmrdia a každý deň si ich prečesávam,” prezradila Susannah a dodala, že v noci si na vankúš dáva pre istotu uterák. Je presvedčená, že vlasom takýto oddych prospeje a práve toto obdobie je na takýto experiment ideálne. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Susannah Constantine (@susannahconstantine),

Toto vám pomôže, ak sa rozhodnete vyskúšať “no-poo” metódu aj vy

Sóda bikarbóna – vyčistí vlasovú pokožku bez toho, aby ju zbavila potrebných olejov. Môžete ju použiť aj ako náhradu suchého šampónu, ak máte tmavé vlasy, zmiešajte ju s trochou kakaa.

Surové vajíčka – ak ich vymiešate a nanesiete na pokožku, budú vaše vlasy po umytí úplne čisté a lesklé. Nezabudnite si ich na záver opláchnuť studenou vodou.

Jablčný ocot – môžete ho použiť namiesto kondicionéru, dokáže tiež vyrovnať prirodzenú hladinu pH.

Citrón a cukor – dokážu nahradiť tužidlo.

Kefa na vlasy so štetinami – stimuluje vlasovú pokožku a pomôže vám rovnomerne rozniesť prírodné oleje.

Klobúk alebo šatka – pomôžu vám, keď sa dostanete do prechodnej fázy.

Nezabudnite, že ak sa pre túto metódu rozhodnete, budete potrebovať skutočne silnú vôľu. Vlasom niekedy trvá až tri mesiace, kým si zvyknú na novú metódu bez šampónu. Za ten ohromný výsledok to však stojí!

Súvisiace články

Najčítanejšie