Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Natrela sa olejom na krajšie opálenie, vyzerá ako Quasimodo: Pozor na túto chybu!
Zdielať na

Natrela sa olejom na krajšie opálenie, vyzerá ako Quasimodo: Pozor na túto chybu!

Zdroj: Profimedia

Aj na Slovensku máme aktuálne pekelné horúčavy, preto by sme vysoké teploty a silné slnečné žiarenie nemali podceňovať! Tejto žene sa túžba po hnedej pokožke vypomstila.

Mladá kráska Bethany Mason (21) sa rozhodla zdieľať svoj príbeh, ako výstrahu pre ďalšie ženy a mladé dievčatá, ktoré často nebezpečenstvo slnečných lúčov podceňujú!

Bethany bola s priateľom na dovolenke v Turecku, kde použila špeciálny mrkvový olej, ktorý jej mal zabezpečiť krajšie opálenie. Mladá žena si ním dôkladne natrela tvár aj telo a tešila sa na krásny snedý nádych na pokožke. Namiesto toho ju však čakal obrovský šok!

Doplatila na svoju chybu

Dievčina si vôbec neuvedomila, že olej, ktorý použila, neobsahoval žiaden ochranný UV faktor. Agresívne slnko však pritiahol na pokožku ešte intenzívnejšie, ako keby sa nenatrela vôbec. Výsledkom bolo extrémne spálenie slnkom a šialená reakcia, po ktorej jej opuchla celá tvár a oči, tak že ich ani nedokázala otvoriť. 

Profimedia

Lekár na pohotovosti jej diagnostikoval otravu slnkom, dostávala zábaly, injekcie a lieky na liečbu opuchu, zlepšenie konečne prišlo až po troch dňoch. Samozrejme, zvyšok dovolenky sa musela slnku vyhýbať úplne.

„Existuje mnoho možných príčin reakcie, preto jej navrhujeme, aby si vyžiadala názor špecialistu alebo dermatológa,“ dodal ošetrujúci lekár

„Je možné, že je alergická na niektorú zložku, ktorú olej obsahuje, preto by mala vo svojom záujme zistiť, či jej reakciu nespôsobila nejaká alergia. Na oleji je zvýraznené, že neobsahuje UV faktor a teda nechráni pred slnkom, iba dopomáha k zhnednutiu pleti. Žiadnu sťažnosť sme doteraz na daný výrobok nemali,“ ohradil sa hovorca spoločnosti, ktorá výrobok ponúka.

Či sa vo vysokých teplotách radšej držíte v tieni, alebo chytáte bronz, spomeňte si na túto ženu a nezabudnite sa pravidelne natierať opaľovacími mliekami s dostatočne vysokým UV faktorom!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie