Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Najobľúbenejšie topánky na jar: Sú pohodlné, trendy a predĺžia vám postavu
Zdielať na

Najobľúbenejšie topánky na jar: Sú pohodlné, trendy a predĺžia vám postavu

Zdroj: unsplash/anastasiya-badun

„Biela teniska je ako čierna lodička, v botníku má tak svoje čestné miesto,“ tvrdí stylistka a majiteľka butiku Indivine Lenka Zelenohorská, ktorá potvrdzuje, že dávno neplatí, že tenisky sú určené iba na športové účely.

Stali sa uznávanou mestskou obuvou, ktorá vyniká vo svojej praktickosti a flexibilite. Tenisky čistých a jednoduchých typov sa totiž hodia takmer ku všetkému. Aké ale opticky predĺžia siluetu a ktoré udávajú hlavné tohtoročné trendy?


Investícia, ktorá sa oplatí 

Tenisky sú jednou z investícií, ktoré sa vám naozaj zúročia. A u bielych tento fakt platí dvojnásobne. Svojou bielou farbou vyžarujú čistú líniu, minimalizmus a nadčasovosť. Atribúty, ktoré hrajú do kariet ľahkej kombinovateľnosti a úplnej nenahraditeľnosti. Nie je tak divu, že si ich obľúbila aj princezná Kate, ktorá ich nosí k nohaviciam či džínsom. Predstavujú perfektnú bodku za jej kapsulovým šatníkom, ktorým inšpiruje mnohých. 

Stylistka ale vysvetľuje, že rovnakú službu preukážu aj tenisky v telovej farbe, ktoré majú navyše ešte jednu dôležitú vlastnosť: „Krásne nohu predĺžia a nemusíte sa trápiť tým, či zapadajú štýlovo alebo farebne do celkového looku,“ vysvetlila.  

Materiál je dôležitý  

Aby ste mali istotu, že vám topánky neodídu po jednej sezóne, ich kvalita by mala byť hlavným pilierom pri ich nákupe. „Určite odporúčam kožené tenisky, pretože nielenže naozaj vydržia, ale noha je v nich komfortná a nespotí sa - a to je skrátka pocit na nezaplatenie,“ apeluje na kvalitnú koženú obuv Lenka Zelenohorská.

Jarné trendy 2024 

Potešia sa najmä ženy menšieho vzrastu, pretože okrem klasických tenisiek sa vrátila aj obuv s vysokou platformou, ktorá pridá pár centimetrov navyše, radosť budú mať aj všetky maximalistky, ktoré chcú byť v dave neprehliadnuteľné. „Trendy budú metalické odlesky, výrazné reliéfy, napríklad flitre, ale aj farby, ako je výrazná koralová alebo neónová. Pokiaľ sa toho ženy úplne neboja a chcú urobiť akcent jednoduchému outfitu, tieto topánky ozvláštnia decentnú eleganciu,“ radí na záver stylistka.   

Aké z aktuálnych teniskových trendov si vyberiete vy?  

Súvisiace články

Najčítanejšie