Polojasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hoci sú veľmi šťastní, ľudia ich zasypali kritikou: Niektorí nechápu, prečo sa rozhodli mať deti
Zdielať na

Hoci sú veľmi šťastní, ľudia ich zasypali kritikou: Niektorí nechápu, prečo sa rozhodli mať deti

Zdroj: Instagram/cristiangarcia_

Zaľúbili sa do seba, vzali sa a po čase sa im narodili dve deti, ktoré urobili ich rodinu kompletnou. Aj keď oni svoj rozdielny vzhľad neriešia, neustále sa stretávajú s pohoršenými pohľadmi a kritikou okolia.

Christian Garcia z Kalifornie sa narodil s achondropláziou, čo je zriedkavé ochorenie známe aj ako disproporcionálne trpaslíctvo s krátkymi končatinami. To mu však nezabránilo nájsť si pravú lásku a stať sa otcom dvoch detí. Pre mnohých sa stala táto rodina inšpiráciou, no oveľa častejšie čelí hejtom a kritike, píše brightside.me.

Achondroplázia je dedičné ochorenie kostí, ktoré postihuje jedno z 20 až 30 tisíc narodených detí. Postihnutie sa prejavuje neúmerne krátkymi končatinami a typickým vzhľadom hlavy a tváre. Títo ľudia v dospelosti dosahujú výšku maximálne 120 až 130 centimetrov, achondroplázia však nijako nenarušuje ich inteligenciu.

Svoj vzhľad prijal  

Aj keď Christian priznáva, že od detstva musel čeliť skúmavým pohľadom a nemiestnym poznámkam od cudzích ľudí, dokázal sa cez to preniesť a nikdy nestratil pozitívny pohľad na život.   

„Vyrastať s achondropláziou nebolo také zlé, ako si ľudia možno myslia. Vždy som vedel, že som iný, bol som si vedomý pohľadov a ukazovania, ale nikdy som sa tým nenechal rozhodiť. Vždy som bol rád stredobodom pozornosti, Sem tam sa vyskytli komplikácie, ale nebolo to nič, čo by nezachránila malá stolička,“ povedal s humorom trpasličí muž.

View this post on Instagram

A post shared by Mrs. Garcia?? (@holajenn)

Láska dala jeho životu správny zmysel 

So svojou ženou Jennisser Gomez sa Christian zoznámil vďaka spoločnému kamarátovi. Hoci ona je priemerného vzrastu, ani jednému to nikdy nevadilo. Jennisser ho od začiatku veľmi podporovala. „Je to veľmi milujúci človek a nevníma ma ako malého. Má obrovské srdce a vidí ma takého, aký som,“ vychválil svoju lásku Christian.   

Keď Jenn prvýkrát otehotnela, existovala 50 percentná pravdepodobnosť, že ich dieťa zdedí po otcovi genetickú vadu. A ultrazvukové vyšetrenie túto diagnózu potvrdilo, rovnako tiež aj pri druhom dieťatku.  

“Napriek tomu som sa cítil naozaj šťastný, keď som sa dozvedel, že moja dcéra bude malá ako ja. Hovorím to, pretože som sa narodil malý a viem, čím všetkým si bude musieť prejsť. Ale tiež viem, že tie negatívne veci ju zocelia a posilnia jej psychiku. Možno si bude musieť prejsť trochu inými vecami ako priemerné dieťa, ale ja som tu na to, aby som ju učil a viedol," povedal Christian.

View this post on Instagram

A post shared by Mrs. Garcia?? (@holajenn)

Mamička už pred počatím vedela, že sa to môže stať, a vedela, že svoje deti bude milovať, nech budú akékoľvek.  

Rodičia dcérky Camily a syna Matea pravidelne zdieľajú na sociálnych sieťach, kde ich sleduje viac ako 3 milióny ľudí momentky zo svojho života a všetci na nich vyzerajú veľmi spokojne.  

Christian svoju milujúcu ženu neprestáva obdivovať. „Boh ma požehnal úžasnou manželkou a matkou mojich detí. Vždy sa stará o to, aby sa naša rodina mala dobre. Naše deti sú pre ňu prednejšie ako čokoľvek iné,“ zdieľal na svojom Instagrame.  

Kritika aj obdiv 

To, že deti trpia rovnakou genetickou chybou, považujú rodičia za normálne a veria v ich šťastnú budúcnosť, napriek tomu, že ich vzhľad bude vždy dôvodom, aby im niektorí ľudia strpčovali život. 

Všetkým ostatným, ktorí trpia telesnou odlišnosťou, Christian radí, aby posilňovali svoju sebadôveru a snažili sa mať pozitívny pohľad na život. Uznáva, že každý musí prekonávať výzvy, ale je dôležité k nim pristupovať s pozitívnym myslením.   

„Sme Garciova rodina! Kde láska nemá farbu, veľkosť ani tvar. Sme jedinečná rodina, ktorá sa chce podeliť o svoju lásku, šťastie a šíriť povedomie o trpasličom vzraste,“ dodali rodičia na záver. Držíme im palce, nech sa im darí!  

View this post on Instagram

A post shared by Mrs. Garcia?? (@holajenn)

View this post on Instagram

A post shared by Mrs. Garcia?? (@holajenn)

View this post on Instagram

A post shared by Mrs. Garcia?? (@holajenn)

Súvisiace články

Najčítanejšie