Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Narodilo sa im výnimočné bábätko, ktoré sa vždy len usmievalo: Ako je to možné?
Zdielať na
Rodina a deti

Narodilo sa im výnimočné bábätko, ktoré sa vždy len usmievalo: Ako je to možné?

Zdroj: instagram/cristinakylievercher_

Christina a Blaize sa tešili zo svojho prvého dieťatka. Hneď po narodení dcérky zostali šokovaní nielen samotní rodičia, ale aj doktori. Prečo?

Manželia Christina a Blaize netúžili po ničom inom, ako po spoločnom potomkovi. Keď Christina otehotnela, veľmi sa tešili a pripravovali sa na príchod dcérky...

Keď sa Ayla Summer narodila, boli šťastím bez seba. Keď sa však prvýkrát pozreli na jej tváričku, zostali šokovaní. Jej ústa boli totiž obrovské, nepravidelné a jednoducho nevyzerali tak, ako by mali. Prekvapení boli aj samotní lekári, ktorí najprv nevedeli, čo s dievčatkom je. Pátrali a zistili, že má obojstrannú makrostómiu - čo je mimoriadne vzácna vrodená vada, kedy sa dieťaťu počas vývinu v maternici ústa nevyvinú tak, ako by mali. Dieťa sa následne rodí s veľkými ústami a vyzerá, akoby malo na tvári večný úsmev. Na svete existuje iba 14 podobných prípadov, ktoré doktori evidujú. 

Pomohla jej operácia

Doktori aj samotná Christine mali o dievčatko obavy, keďže tieto deti majú problém s kojením a s príjmom potravy celkovo. A to bol aj prípad Ayle. Aj preto sa jej rodičia rozhodli pre operáciu. Tá sa vydarila a dnes sa Ayla od ostatných dievčatiek takmer vôbec neodlišuje. Len na tváričke má dve jemné jazvy...Christine sa so svojím príbehom zverila na sociálnych sieťach, kde sa jej dostalo veľkej podpory. 

Takto vyzerá dievčatko dnes

Súvisiace články

Najčítanejšie