Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pred týmto doplnkom do detskej izby odborníci varujú: Rodičia, neriskujte zbytočne!
Zdielať na

Pred týmto doplnkom do detskej izby odborníci varujú: Rodičia, neriskujte zbytočne!

Zdroj: Profimedia

Na túto ozdobu na detskú postieľku by sme podľa odborníkov mali radšej zabudnúť. Mnohí ju pritom majú doma a netušia, že pre dieťa môže byť naozaj nebezpečná.

Každá mama, ktorá sa teší na svoje dieťatko si počas tehotenstva postupne vybuduje nielen výbavičku pre svoje dieťatko, ale aj detskú izbičku. Ruku na srdce, koľké z vás ju mali pripravenú alebo minimálne vymyslenú ešte predtým, ako ste sa dostali do posledného trimestra?

Čo bonzli deti Višňovských na svojich rodičov? Sledujte super talshow Čau Lujza každú stredu o 21:35 na JOJke!

Na tento doplnok si dávajte pozor!

Je prirodzené, že rodičia pre deti pripravia pohodlné lôžko, zvyčajne postieľku , no mnohým záleží aj na tom, aby bola izbička pekne zladená. Už celé roky je populárne umiestniť nad postieľku tzv. „baldachýn,“ ktorý však odborníci pri malých deťoch rozhodne neodporúčajú.

Použitie textilného baldachýnu síce vyzerá na postieľkou krásne a ešte lepšie na fotografiách, ale môže najmä malé deti veľmi ľahko vystaviť riziku.

„Hrozí tu riziko uškrtenia,“ uviedla detská lekárka Ruth Barker.  

„Liečila som dieťa, ktoré malo nad postieľkou sieťku proti komárom. Keď sa mamička vzdialila, dieťatko sa postavilo a sieťku si ovinulo okolo krku. Našťastie ho mamička stihla nájsť včas,"  dodáva lekárka.

Ďalším obrovským rizikom sú detské svetielka, ktoré rodičia väčšinou umiestňujú do tesnej blízkosti detí. Ak ich máte aj vy, určite aj spiace dieťa pravidelne kontrolujte!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie