Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z rozkošných dvojičiek sa netešia naplno: Svoje zlatíčka nemôžu ani poriadne objať
Zdielať na

Z rozkošných dvojičiek sa netešia naplno: Svoje zlatíčka nemôžu ani poriadne objať

Zdroj: Profimedia

Prognózy lekárov boli veľmi skeptické, keďže zdravotné problémy dievčatiek odhalili ešte pred ich narodením. Dnes majú osemnásť mesiacov a napriek ochoreniu sú to krásne usmiate detičky.

Dvojičky Amelia a Hope Mowforth sa narodili so syndrómom krehkých kostí, čo lekári zistili ešte pred ich príchodom na svet. Toto ochorenie je spôsobené chýbajúcim, alebo nekvalitným kolagénom, ktorý je zodpovedný za štruktúru kostí. Kosti sú preto veľmi krehké a ľahko sa zlomia.

Krehké ako zo skla

Obe sestričky mali ihneď po narodení 15 zlomenín a lekári im nedávali takmer žiadne šance na dlhší život.

Ohrozujú ich nielen náročnejšie úkony ako napríklad kúpanie a obliekanie, ale aj obyčajné prudšie prevrátenie či dokonca kýchnutie. Silnejší dotyk a vrúcne objatie si rodičia ani staršia sestra jednoducho nemôžu dovoliť, napriek tomu im dávajú neustále pocítiť, že sú milované.

Profimedia

​Napriek nesmierne náročnej starostlivosti, častým zlomeninám a katastrofálnym predpovediam lekárov, majú dvojičky už 18 mesiacov a ich tváričky sú napriek neľahkému osudu takmer stále usmiate. Rodičia veria, že pomocou modernej medicíny a rôznych pomôcok sa bude ich stav stále zlepšovať. Držíme im palce!

Súvisiace články

Najčítanejšie