Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Internetom koluje status českej matky: Dostal jej syn právom zlú známku?
Zdielať na

Internetom koluje status českej matky: Dostal jej syn právom zlú známku?

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Názor na chlapcove odpovede rozdelil ľudí na dva tábory. Jedni si myslia, že učiteľka zareagovala správne, iní sú sklamaní, že nedokázala oceniť originalitu a iný pohľad žiaka na úlohu.

Príspevok mamičky malého školáka, ktorý navštevuje nemenovanú českú základnú školu, rozpútal búrlivú diskusiu medzi rodičmi. O chlapcovej písomke napísal aj český web jenzeny.cz.

Mamička na svojom profile verejne zdieľala oznámkovanú úlohu z českého jazyka, za ktorú jej syn dostal štvorku. Hoci sa držal zadania, ktoré znelo "Doplň každú vetu jedným slovom", rozhodnutie pani učiteľky bolo nekompromisné.

"Jednoznačne úplne blbé dieťa. Našťastie má pred sebou mnoho rokov, kedy bude postupne a intenzívne "opravované", " napísala ironicky sklamaná školáková mama.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2548139831863260&set=a.976152462395346&type=3&theater 

(Ne)pochopil zadanie?

Je jasné, že dieťa nepochopilo zadanie, pretože si malo v rámci úlohy precvičiť určitú látku, ktorú práve preberali v českom jazyku. No podľa diskutujúcich aj tak dostal zlú známku neprávom.

"Škoda, že učitelia sú vyhorení a že už nie sú schopní vidieť v deťoch to krásne," píše sa v jednom z komentárov.

"Zadanie splnené. Síce chápem, čo chcela učiteľka z hľadiska českého jazyka, ale mala dať teda presné zadanie, alebo akceptovať tieto správne odpovede... " myslí si ďalšia z diskutujúcich.

Mnohí by naopak dali školákovi pochvalu za kreativitu, dobré nápady, aj za to, že dokáže vidieť svet inak. Ďalší vyzdvihujú skutočnosť, že dieťa dokáže myslieť v širších súvislostiach. "Tie odpovede sú také krásne. Nechceme, aby naše deti premýšľali? Aby si zvládli poradiť v každej situácii? Je mi z toho smutno... " dodáva iná mamička.  

Nielen v Čechách, ale aj na Slovensku si mnohí rodičia myslia, že by učitelia mali viac podporovať kreativitu, osobnostný rozvoj a samostatné myslenie detí. Súhlasíte s týmto názorom aj vy? Máte na škole vašich detí učiteľov, ktorí idú týmto smerom?

 

Súvisiace články

Najčítanejšie