Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Dávali im minimálnu šancu na život: Oddelené siamské dvojičky majú 17 rokov
Zdielať na

Dávali im minimálnu šancu na život: Oddelené siamské dvojičky majú 17 rokov

Zdroj: Facebook/herrintwins

Chirurgického oddelenia sa dožije len asi pätina siamských dvojčiat a samotný zákrok je obrovským rizikom. Operácia týchto dievčat bola úspešná a obe sa tešia zo života.

Tím lekárov v americkom Salt Lake City úspešne oddelil siamské dvojčatá Kendru a Maliyah, keď mali štyri roky. Nikto vtedy netušil, či náročný zákrok a následné zotavovanie prežijú, ale ony bojovali ako levice.

Unikátny zákrok

Oddelenie siamských dvojčiat trvalo neuveriteľných 16 hodín, no nikto nevedel, či to obe dievčatá zvládnu. Sestry sa narodili len s jednou spoločnou ľadvinou a s jedným párom nôh, spoločné mali hrubé črevo a niekoľko ďalších orgánov.

https://www.instagram.com/p/BmwY-rSnnBB/

Napriek mnohým komplikáciám, s ktorými sa po náročnej operácii museli vysporiadať, sa zotavovali výborne a pomaly sa s odborníkmi začali pripravovať na úplne nový život.

"Keby sme zostali pohromade, nikdy by sme nemali vlastných priateľov, ani by sme nemohli ísť von každá zvlášť,“ napísali dievčatá na svojom blogu, čím vyjadrili vďaku rodičom, že sa rozhodli pre tento náročný a riskantný zákrok.

Jednej zo sestier museli transplantovať chýbajúcu obličku, museli sa naučiť žiť na jednej nohe a tiež si zvykli na to, že na ne ľudia neustále pozerajú.

Obe dievčatá sú šťastné, že môžu žiť úplne rovnako, ako ich rovesníci, a tvrdia, že nikdy neboli šikanované, práve naopak. Pre mnohých žiakov sa stali obrovskou inšpiráciou.

Želáme im šťastný život a veľa dôvodov na úsmev!

https://www.instagram.com/p/BuWyvZFhDSJ/

Profimedia

​https://www.instagram.com/p/BodT5rWh3Y0/

https://www.instagram.com/p/BSsHdI9BWL9/

https://www.instagram.com/p/BLkbop1gTEC/

Súvisiace články

Najčítanejšie