Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šľachetný čin školáčky obdivujú mnohí: Neuveríte, čo robí každý rok na Veľkú noc
Zdielať na

Šľachetný čin školáčky obdivujú mnohí: Neuveríte, čo robí každý rok na Veľkú noc

Zdroj: Profimedia

Kým iné deti si užívajú sviatky a prázdniny naplno, toto úžasné dievčatko má práve v tieto dni plné ruky práce. Ste zvedaví, čo ju zamestnáva?

Jasmine Parker (9) z Belfastu prišla s touto úžasnou myšlienkou pred tromi rokmi a z jej nápadu sa stala neodmysliteľná tradícia, ku ktorej sa pridávajú ďalší a ďalší ľudia.

Malé dievča s veľkým srdcom

Školáčka Jasmine už tretí rok nosí sladké čokoládové vajíčka a balíčky deťom v dvoch blízkych nemocniciach a v detskom hospici neďaleko mesta. Jej mama Maggie Johnston tvrdí, že dcérka si všetko zabezpečuje sama, ona jej pomáha darčeky iba rozvoziť.

„Jasmine bola vždy láskavá a citlivá k druhým deťom. Keď mala 6 rokov, spýtala sa ma, či veľkonočný zajačik navštívi aj choré deti, ktoré musia byť v nemocniciach aj počas sviatkov,“ spomína mamička na moment, kedy vznikla jej myšlienka potešiť iné deti počas Veľkej noci.

Na podnet dcérky dala výzvu na Facebook a rodina a priatelia jej začali nosiť veľké čokoládové vajíčka, ktoré potom hrdo odniesla chorým deťom. Správa o jej dobrom skutku sa rýchlo rozšírila a tieto sviatky sa u nich zhromaždilo toľko sladkých darčekov, že ich budú rozvážať do nemocníc dvomi autami. Pridalo sa mnoho ľudí ale aj sponzorov, ktorí školáčku v jej šľachetnom čine podporujú.

Profimedia

Jasmine doteraz rozdala chorým deťom viac ako 1 100 čokoládových veľkonočných vajíčok a jej rodičia sú na ňu nesmierne pyšní.

„Sme veľmi hrdí na našu dcérku a ďakujeme každému jednému, kto sa k jej tradičnému veľkonočnému rituálu pridal,“ dodala dojatá mamička.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie