Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šokujúce FOTO z pôrodu: Dieťa priviedla na svet pod holým nebom bez lekárov
Zdielať na

Šokujúce FOTO z pôrodu: Dieťa priviedla na svet pod holým nebom bez lekárov

Zdroj: Profimedia

Obaja rodičia sa zhodli v tom, že to bol najkrajší zážitok v ich živote. Pozrite sa na fotografie prírodného pôrodu, aké ste doteraz určite ešte nevideli!

Mladá mamička Hannah Taylor (23) z Kalifornie porodila svoje prvé dieťa naozaj netradičným spôsobom. Jej synček sa narodil vo vani vonku v prírode a to bez prítomnosti lekára či zdravotníka. Oporou a pomocníkom bol jej manžel a najlepšia kamarátka.

Jej matka rodila dvakrát cisárskym rezom, po ktorom jej zostala trauma na celý život. To bol jeden z dôvodov, pre ktorý začala Hannah rozmýšľať o pôrode, ktorý bude čo najprirodzenejší.

Porodiť v absolútnom súlade s prírodou sa rozhodla po tom, ako jej o ňom rozprávala kamarátka.

Kritike sa bráni

Hannah je inštruktorkou jogy, takže sa udržiavala fit počas celého tehotenstva. “Nepodceňovala som pravidelné kontroly u lekára a pre pôrod bez lekárskej asistencie som sa rozhodla až vtedy, keď som mala istotu, že je všetko v absolútnom poriadku,” vysvetlila mamička ľuďom, ktorí sú presvedčení, že takýmto pôrodom ohrozila seba aj dieťa.

Najkrajší zážitok

Pre oboch rodičov bolo narodenie synčeka v prírode tým najkrajším zážitkom. "Bola som doma len s partnerom a kamarátkou. Nikto mi nehovoril, kedy mám tlačiť, iba som počúvala svoje telo. Bol to neskutočný zážitok, " cituje mamičku britský denník The Sun.

"Ľudia by mali počúvať svoje srdce. Urobila som iba to, čo som pokladala za najlepšie pre mňa a pre moje dieťatko, " dodala mamička zdravého, dnes už 3-mesačného chlapca.

Dychberúce okamihy zvečnila práve kamarátka páru, pre ktorú to bol rovnako nepopísateľný zážitok. Malý Koa sa narodil vo vani s teplou vodou, obklopený nádhernou prírodou.

I keď si stále nevieme predstaviť, čo by robili, keby sa vyskytli nejaké komplikácie, musíme uznať, že momentky zachytávajúce príchod dieťatka na svet sú prekrásne!

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie