Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pomóc, je nechutná! Zúfalá matka nevie, ako donútiť dcéru, aby si upratala izbu
Zdielať na

Pomóc, je nechutná! Zúfalá matka nevie, ako donútiť dcéru, aby si upratala izbu

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Ako po výbuchu! Tak vyzerá nejedna izba pubertálnych detí a je jedno, či máte chlapcov alebo dievčatá. Poznáte to tiež?

Donútiť tínedžerov upratať si izbu je väčšinou nadľudská úloha a presvedčiť ich, aby premiestnili niečo z A do B, to už je skôr sci-fi. Tiež v týchto situáciách strácate trpezlivosť, alebo máte na nich nejakú fintu?

Jedna matka z Veľkej Británie bola už tak veľmi nešťastná z neporiadku, ktorý nachádzala každý deň v izbe svojej trinásťročnej dcéry, že napísala na sociálnu sieť zúfalé volanie o pomoc.

"Je odporná, ten neporiadok je nechutný, nemôžem sa na tú špinu pozerať!" napísala.

Vysvetlila, že je doslova frustrovaná z neriešiteľnej situácie, takže dala dcére „nôž na krk“ a povedala jej, že ak si nezačne upratovať, bude mať izbu spoločne s mladšími bratmi (7 a 10 rokov).

"Nedá sa na to pozerať, spodná bielizeň na zemi, podlaha pokrytá všetkým možným. Čisté oblečenie medzi špinavým, hrôza! Neustále jej hovorím, že by si mala upratať, ale ona oponuje, že má právo na svoj vlastný priestor," popisuje správanie svojej puberťáčky.

Profimedia (ilustračná fotografia)

​Matka sa ostatných rodičov pýta, či by mala svoju hrozbu naplniť. Je správne ju za neporiadok potrestať? Väčšina komentujúcich rodičov vyjadrila matke podporu, avšak veľa z nich naopak matkinu hrozbu neuznáva. Bol by to podľa nich nespravodlivý a krutý krok, pretože dcéra vlastne nič zlé neurobila, a navyše by to bol skôr trest pre bratov.

"Neporiadok v izbe je typický pre všetky dospievajúce deti, je to fáza, ktorou si musí prejsť. Jednoducho zatvorte dvere a bordel ignorujte," napísali matke mnohí rodičia.

Ako riešite problém s neporiadkom svojich puberťákov vy? Napíšte nám, čo zaberá vo vašej domácnosti a ako podobné situácie riešite!

 

Súvisiace články

Najčítanejšie