Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Narodil sa len s 20 % mozgu: Čo je so zázračným dieťaťom dnes?
Zdielať na

Narodil sa len s 20 % mozgu: Čo je so zázračným dieťaťom dnes?

Zdroj: facebook

Chcete dôkaz, že zázraky naozaj existujú? Dobrým príkladom je malý chlapček Jaxon, ktorému pri pôrode chýbala polovica hlavy. Hoci lekári tvrdili, že neprežije, on všetkých prekvapil.

Britanny a Brandon čakali svojho vytúženého syna, no počas jednej návštevy doktora zostali zdrvení. Ten im povedal, že ich dieťatko sa nevyvíja tak, akoby malo. Nikdy nebude zdravé a po narodení bude žiť iba pár hodín.

Dokonca im radil, aby uvažovali nad umelým prerušením tehotenstva. Oni sa však rozhodli, že dieťatko napriek nepriazni osudu privedú na svet. Brittany nakoniec porodila syna Jaxona, ktorému však chýba časť mozgu aj lebky. Hoci mu doktori nedávali veľké šance na život a rodičom povedali, aby sa pripravili na to najhoršie, chlapček všetkých prekvapil! Tento rok oslávil už štyri roky. Jeho príbeh dojal tisíce ľudí po celom svete.

facebook

​Napriek tomu, že Jaxon má len 20 percent mozgu a neočakávalo sa, že bude hovoriť, chodiť alebo komunikovať, on opäť prekvapil. Dokonca sa naučil svojim rodičom povedať, že ich ľúbi, s pomocou chodí aj chytá predmety do ruky.  

facebook

​„Keď urobíte rozhodnutie, aké sme urobili my s Brittany a dáte svojmu nenarodenému dieťaťu šancu žiť, aj keď vám hovoria, že neprežije a potom vidíte, ako každý deň robí pokroky, uvedomíte si, že každý jeden život má zmysel a význam. Náš syn je náš hrdina a je to aj dôvod, že sme tam, kde sme. Naďalej sa budeme sústrediť na neho a oslavovať jeho život,“ vyjadril sa otec na facebooku.

facebook

​Hoci rodičia priznali, že máva záchvaty, zvracia a každodenný život s ním nie je ľahký, užívajú si s ním každú minútu, pretože nikdy nevedia, ktorý deň môže byť ich posledný.

Súvisiace články

Najčítanejšie