Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predčasniatkam nedávali šancu na prežitie: Ako vyzerajú dvojčatá dnes?
Zdielať na

Predčasniatkam nedávali šancu na prežitie: Ako vyzerajú dvojčatá dnes?

Zdroj: Profimedia

Drobunké detičky sa narodili v tom týždni, kedy je v Británii ešte legálne povolený potrat. Nielen že prežili, ale nemajú žiadne vážne následky. Pozrite sa na ne!

Charlie a Harvey Barkerovci sa v maminom brušku nevyvíjali dobre a tak musela v 24. týždni absolvovať akútny cisársky rez.

Lekári im nedávali šancu

Šokujúce na tomto prípade je najmä to, že dvojčatá prišli na svet v týždni, kedy je vo Veľkej Británii ešte povolený potrat. Nemali síce ani pol kila, napriek tomu ich drobné telíčka neuveriteľne zabojovali. 

Profimedia

Bábätká, ktoré boli maličké ako dlaň, okamžite previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti a podľa očakávaní lekárov sa začali prejavovať zdravotné komplikácie. Rodičov k nim najskôr nechceli ani pustiť a pripravovali ich na najhoršie. Nikto im nedával nádej, ale oni nikdy veriť neprestali. 

Profimedia

Malí veľkí bojovníci

Všetky zdravotné komplikácie sa postupne začali zlepšovať a bábätka začali prospievať zo dňa na deň lepšie. Po niekoľkých mesiacoch bol ich stav natoľko dobrý, že si ich rodičia mohli konečne zobrať domov.

Profimedia

​Krásni chlapci majú dnes 15 mesiacov a hoci musia chodiť na pravidelné kontroly, nemajú žiadne následky a sú úplne zdraví.

Profimedia

Mamička dvojčiat sa teraz snaží dosiahnuť, aby sa znížil limit, dokedy je možný potrat. “Predstava, že sa matka rozhodne zbaviť dieťatka tak neskoro, je príšerná. Moji chlapci sú dôkazom toho, že aj v 24. týždni môže dieťatko prežiť,” cituje Luci denník Mirror.

Šťastnej rodinke prajeme krásny život a najmä veľa zdravia!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie