Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Neuveriteľné video pred pôrodom: Takto lekár obrátil bábätko v bruchu mamy
Zdielať na

Neuveriteľné video pred pôrodom: Takto lekár obrátil bábätko v bruchu mamy

Zdroj: youtube/Inside Edition

Na to, aby mohol prebehnúť pôrod prirodzenou cestou, malo by mať dieťatko správnu polohu. Niektorí doktori dokonca vedia, ako mu pomôcť otočiť sa priamo v brušku.

Angličanka Vanessa Fisher si veľmi priala porodiť svoje dieťatko prirodzene, žiaľ, krátko pred blížiacim sa pôrodom bolo stále otočené opačne, čiže panvou dolu. Budúca dvojnásobná mamička preto vyhľadala špecialistu, ktorý jej pomohol. Pozrite sa, ako!

Ak je bábätko nevhodne otočené, vo väčšine prípadov lekár odporučí cisársky rez. Niekedy sa však dá bábätku pomôcť otočiť sa hlavičkou dolu ešte predtým, ako sa vypýta na svet.

Vanessa sa najskôr snažila bábätku pomôcť rôznymi babskými radami, ale nič nezaberalo a ultrazvuk opäť ukázal, že bábätko je uložené zle. S manželom sa preto rozhodli, že vyskúšajú techniku ECV (external cephalic version), čo znamená otočenie bábätka do správnej polohy pomocou hmatu.

Pozrite si úžasné video, ktoré si do dnešného dňa pozrelo už viac ako 40-miliónov ľudí z celého sveta. Ide síce o dosť nepríjemný zákrok, ale mamička bola veľmi šťastná, že sa podaril a o necelý mesiac mohla vďaka nemu porodiť prirodzenou cestou.

Vyskúšali by ste tento zákrok aj vy, alebo by ste mali obavy?

Súvisiace články

Najčítanejšie