Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Takto sa stravuje budúci kráľ: O jeho menu môžeme na Slovensku len snívať
Zdielať na

Takto sa stravuje budúci kráľ: O jeho menu môžeme na Slovensku len snívať

Zdroj: Instagram

Ktorá matka je spokojná s tým, čo obeduje jej dieťa v škole alebo škôlke? Hoci sa jedálne snažia, tých nespokojnejších mamičiek bude asi viac. A to ste ešte nevideli menu, z ktorého si vyberá britský princ George!

Horúcou témou medzi rodičmi sú práve školské obedy, ktoré by mali byť zadarmo.

Mnohí sa obávajú, že ich úroveň bude ešte nižšia ako doteraz. Viacerí rodičia by si práve naopak radšej priplatili, len aby ich ratolesť dostala kvalitnú stravu v školách a škôlkach. Sú však aj také matky a otcovia, ktoré sa o jedálniček svojich detí nemusia obávať. Ide väčšinou o súkromné školy a tie, ktoré sú zapojené do projektu zdravého stravovania sa. Z úplne iného súdka je napríklad strava na prestížnej škole v Londýne, ktorú navštevuje aj britský princ George. O 5-ročného chlapca je tam, čo sa týka stravy, naozaj postarané luxusne!

SITA

​Túto školu navštevuje princ

Profimedia.sk

​Dôraz sa tu dáva na zdravé a chutné jedlo najvyššej kvality, pričom sa menu prispôsobuje ročnému obdobiu. Obed tvorí proteínová zložka a deti majú na výber z jahňaciny, bio kurčiat, hovädziny a špičkového bravčového mäska. K tomu kopec zeleniny a prílohu v podobne celozrnných cestovín, ryže alebo zemiakov. Samozrejme, máte na výber aj vegetariánsky variant, čo býva obvykle ryba alebo bezlepkový a nemliečny obed. A ako sladká bodka sú dezerty – čo sú väčšinou ovocné peny a ovocie. Jednotlivé suroviny sú dôkladne vyberané zväčša u dodávateľov, ktorí sú v biznise už niekoľko generácii. Pochutili by sme si!

thomaslondonday.fluencycms.co.uk

thomaslondonday.fluencycms.co.uk

Súvisiace články

Najčítanejšie