Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mamička našla spôsob, ako zbaviť deti ekzému: Pomohla jediná prísada do kúpeľa
Zdielať na

Mamička našla spôsob, ako zbaviť deti ekzému: Pomohla jediná prísada do kúpeľa

Zdroj: Instagram/mumma.dempsey

Má aj vaše dieťatko problémy s pokožkou? Prekvapí vás, čím vyliečila mladá žena svoje deti.

Lizzie Dempsey (27) sa na sociálnej sieti pochválila, ako vyliečila svojim ratolestiam nepríjemný ekzém a suchú pokožku a mnohé mamy jej za túto radu ďakujú.

Lizzie je mamičkou 2-ročného Georga a 9-mesačnej Isly. U oboch detičiek sa objavil nepríjemný ekzém, ktorý najskôr riešila s lekármi. Vyskúšali rôzne krémy a liečivé mastičky, ale vôbec nič nepomáhalo.

Instagram/mumma.dempsey

​Mladá mamička sa rozhodla všetky maste vysadiť a vyskúšala niečo úplne prírodné. Do kúpeľa s čistou teplou vodou primiešala svoje materské mlieko. Takto kúpala raz do týždňa staršieho syna a neskôr metódu používala aj pri novonarodenej dcérke, keď sa aj u nej po pár týždňoch objavil ekzém.

https://www.instagram.com/p/BhqmGoDhd7g/?taken-by=mumma.dempsey 

„Možno to príde niektorým zvláštne, ale je to stopercentne prírodné a takýto kúpeľ rozhodne nemôže nijako uškodiť,“ povedala Lizzie, a dodala že pokožka detí sa začala veľmi rýchlo hojiť a bola krásne hebká a hydratovaná. Po niekoľkých kúpeľoch kožné problémy zmizli úplne.

Mamička tiež prezradila, že do takéhoto liečivého kúpeľa s materským mliekom občas pridávala aj pár kvapiek levanduľového oleja, ktorý pôsobil pred spánkom upokojujúco a relaxačne.

Instagram/mumma.dempsey

​Čo na to hovoria odborníci?

Že má materské mlieko liečivé účinky, potvrdili aj viacerí lekári a odborné výskumy. Obsahuje nielen mimoriadne výživné zložky, ale má tiež protizápalové účinky. Jeho výhodou je, že je úplne prírodné a zadarmo a každá dojčiaca matka ho má neustále k dispozícii.

Okrem kúpeľa pre bábätko môžete materské mlieko použiť aj na:

  • Boľavé a popraskané bradavky
  • Suché miesta a zapareniny
  • Na zapálené očko dieťatka
  • Na boľavý noštek pri nádche a podobne...

https://www.instagram.com/p/BjPuujxBSI5/?taken-by=mumma.dempsey

Súvisiace články

Najčítanejšie