Skoro jasno
23°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Influencerka hrdo vystavila svoje nedokonalosti: Neverte kráskam na sociálnych sieťach!
Zdielať na

Influencerka hrdo vystavila svoje nedokonalosti: Neverte kráskam na sociálnych sieťach!

Zdroj: Profimedia

Aj ona vyrástla na časopisoch, kde sa objavovali len úplne dokonalé ženy s perfektnou pleťou. Dnes na obálkach magazínov pózuje sama a hrdo vystavuje na obdiv napríklad aj celulitídu.

36-ročná novinárka a influencerka Danae Mercer Ricci ukazuje svoje telo bez úprav, presné také, aké je. Vyslúžila si za to mnoho ohlasov a snaží sa povzbudiť ženy, ktoré boli vychované v tom, že by mali svoje telá za ich nedokonalosti nenávidieť, píše Daily Star.

Danae si v mladosti prešla poruchou príjmu potravy len preto, že sa neustále porovnávala s modelkami z časopisov. Našťastie, odvtedy sa všeličo zmenilo a magazínom už nekraľujú dokonalé telá. Búrajú sa stereotypy a stále častejšie sú vidieť tie, ktoré sa nejako líšia.   

Aj z dôvodu potreby ukazovať mladým úplne bežnú a neprikrášlenú realitu sa nechala pre Times Magazine zvečniť bez retuše. „Myslím, že keby moje mladšie ja videlo tento obal, zbláznilo by sa, pretože ako malí sme v časopisoch nikdy nevídali celulitídu,“ povedala influencerka.    

Profimedia

Keď bola malá, hovorilo sa o celulitíde iba v negatívnom kontexte. Bola vnímaná ako niečo, za čo by sa mal človek hanbiť. Hoci nie je žiadna bacuľka, na bruchu má už od mladosti pár faldíkov, za ktoré sa hanbila. Dnes má sebavedomie na to ich predvádzať pred celým svetom.  

A to aj vďaka manželovi, ktorý je jej najväčším fanúšikom. Fotografiu z Times, na ktorej sa Danae drží za stehno s pomarančovou kožou, si dokonca nechal zarámovať a vyvesiť v hale ich domu.

Influencerka dúfa, že svojimi príspevkami podporí nielen ženy svojho veku, aby sa mali rady so všetkým, ale aj násťročné dievčatá, ktoré to podľa nej veľmi potrebujú. 

My jej dávame palec hore!  

Súvisiace články

Najčítanejšie