Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Venco, si to naozaj ty? Idola z populárnych komédií Slnko, seno... by ste dnes už nespoznali!
Zdielať na

Venco, si to naozaj ty? Idola z populárnych komédií Slnko, seno... by ste dnes už nespoznali!

Patríte medzi fanúšikov komédií Slnko, seno... od Zdeňka Trošku? Ak áno, rozhodne si spomínate na hlavnú postavu Venca, z ktorého sa cez noc stala hviezda. Spoznali by ste ho však aj po rokoch? Asi ťažko!

Znie to neuveriteľne, no od premiéry dnes už kultovej snímky režiséra Zdeňka Trošku uplynulo viac ako 30 rokov. Slovákov však stále dokáže zabaviť. Mnohé ženy boli v časoch jeho najväčšej slávy platonicky zamilované najmä do Venca, ktorého si zahral Broněk Černý. 

Trilógia Slnko, seno... patrí dodnes medzi najpopulárnejšie nielen v susednom Česku, ale aj na Slovensku. Pamätné sú niektoré scény, najmä tá fackovacia, ktorá sa nakrúcala hneď niekoľko dní. Dokonca sa povráva, že silná facka, ktorú Helena Růžičková strelila svojej filmovej dcére Blažene, bola ozajstná. Jednu z hlavných mužských postáv si zahral Broněk Černý, o ktorého lásku súperili hneď dve ženy. Jeho srdce si napokon získala Blažena. Filmový Venca sa vraj istý čas pohrával s myšlienkou, že sa vydá hereckou cestou, nakoniec si to však rozmyslel. Je ženatý, má dve deti a pracuje ako šofér nákladiakov a kamiónov. 63-ročný muž však toho z filmov už veľm nepripomína. Trochu sa zaguľatil a primerane k veku mu pribudli aj šediny... 

Komédie Slnko, seno... ho preslávili

Pred pár rokmi bol o čosi štíhlejší...

Profimedia.sk

​Takto Černý aktuálne vyzerá

Profimedia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie