TOP pochúťka z medvedieho cesnaku: Pridajte ho do placiek, budete sa oblizovať až za ušami
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/ fitrecepty_inspiruj.sk
Sezóna medvedieho cesnaku je tu a vy neviete, v akom recepte ho ešte využiť? Vyskúšajte tento chutný tip, zaručene si ho obľúbi celá vaša rodina.
Medvedí cesnak sa chuťovo podobá pažítke a je mimoriadne výživnou bylinkou. Aby ste si jeho listy nepomýlili s konvalinkami, skúste ho najskôr pošúchať prstami a zacítite vôňu cesnaku.
Nenechajte si ujsť viac receptov ale aj zábavy v obľúbenej kulinárskej šou Bez servítky. Sledujte ju každý pracovný deň o 17:50 na JOJke!
Pripravujete si z tejto chutnej jarnej bylinky maslo, pomazánku či krémovú polievku? My vám ponúkame ďalší jednoduchý recept, ktorý je aj vďaka medvediemu cesnaku veľkou dobrotou!
Zemiakové placky s medvedím cesnakom
Ingrediencie na cca 10 kusov:
- 500 g nastrúhaných zemiakov nahrubo
- 50 g nasekaného medvedieho cesnaku
- 3 PL hladkej špaldovej múky
- 2 PL sezamových semienok
- 1 celé vajce
- mleté čierne korenie
- sušená majoránka
- sušené oregano
- celý kmín
- soľ
View this post on Instagram
Postup:
- Všetky suroviny dobre zmiešajte v miske, koreniny a bylinky použite podľa chuti.
- Na panvici si rozohrejte trochu olivového oleja a lyžicou vytvarujte menšie placky.
- Z každej strany opečte do zlatista približne 2 minúty.
- Hotové placky môžete konzumovať samostatne alebo s dresingom a čerstvým zeleninovým šalátom.
Profimedia