Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Slovenka sa rozhodla pre radikálny krok: Nechce čakať, kým dostane rakovinu, preto urobila TOTO
Zdielať na

Slovenka sa rozhodla pre radikálny krok: Nechce čakať, kým dostane rakovinu, preto urobila TOTO

Zdroj: instagram/michaela_kralikova

Michaela Králiková sa zviditeľnila v televíznej kuchárskej šou. Sympatická Slovenka otvorene priznala, že jej reálne hrozí boj s rakovinou, preto sa odhodlala k odvážnemu kroku, ktorý jej má zachrániť život.

Rakovina je strašiak, ktorého sa obáva asi každý človek a, bohužiaľ, mnohí si túto diagnózu počas života od lekára aj vypočujú. Jednou z nich je aj Michaela, ktorú čaká náročné obdobie...

Aj Shannen Doherty už niekoľko rokov bojuje s rakovinou prsníka. 

​"Rakovina. Toto slovo pre mňa nie je vôbec také desivé, ako je pre iných. Je to preto, že bola súčasťou môjho života od môjho detstva. Sestra môjho otca zomrela na agresívnu rakovinu prsníka ako 40-ročná. Babka dostala rakovinu ako 50-ročná, odrezali jej jeden prsník, po 10 rokov sa jej vrátila a odrezali druhý. Nikdy nezabudnem na moment, keď prišla z nemocnice s obrovským obväzom okolo hrude a ja som nerozumela, čo sa deje. Iba som sa strašne bála. O niekoľko rokov neskôr dostala rakovinu moja mamina. Práve som sa rozvádzala a bola to pre mňa ďalšia obrovská rana, keďže mamina mi bola veľkou oporou. Návštevy onkológie na Heydukovej boli plné strachu. Aj mamine vzali prsník..." priznala kuchárka boj jej najbližších so zákernou chorobou. Sama bola zvedavá, či aj jej hrozí, že by si od doktorov mohla vypočuť rovnakú diagnózu. "Počas týchto návštev som stále viac rozmýšľala, či a ako sa to týka aj mňa. Lekár z oddelenia genetiky ma zavolal na testovanie. Podozrenie na pozitívnu genetiku bolo vysoké. Zistili mi mutáciu génu BRCA / PALP2. Hereditárny syndróm, ktorý ma vystavuje hrozbe rakoviny prsníka, vaječníkov a pankreasu. Nechcem to nechať tak a nechcem čakať. Dnes som absolvovala konzultáciu s doktorom, ktorý má môj obrovský rešpekt. Čaká ma dlhá cesta, ale stojí to za tú istotu." Michaela sa rozhodla, že v blízkej dobre postúpi preventívnu mastektómiu, aby v budúcnosti neochorela. 

Súvisiace články

Najčítanejšie