Stavte na jarnú očistnú polievku: Zasýti vás a pritom pomôže rýchlejšie schudnúť
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Potrebujete sa zbaviť kíl navyše, posilniť imunitu a dodať viac energie? Potom je tento recept pre vás to pravé, vyskúšajte si ho hneď!
Ak pociťujete jarnú únavu a máte akútny nedostatok energie, vyskúšajte namiesto drahých a často neúčinných preparátov v kapsuliach radšej silu prírody. Siahnite po mladých jarných výhonkoch zo žihľavy, budete prekvapení, aké má všestranné účinky a ako fantasticky chutí napríklad v krémovej polievke!
Ktoré ďalšie bylinky sa oplatí mať doma?
Vitamínová bomba
- Mladé listy žihľavy dvojdomej sú bohaté na vitamíny A, C, D, K a skupinu vitamínov B.
- Sú tiež významným zdrojom železa, draslíka, jódu, kremíka, vápnika, horčíka aj fosforu.
- Nájdete v nich tiež bielkoviny, aminokyseliny, chlorofyl, tanín, ďalej kyselinu kremičitú, ktorá pomáha pri liečbe močových ciest a pomáha vyplavovať usadeniny a nečistoty z tela a čistí krv.
Pozitívne účinky žihľavy
- Pomáha zmierniť akné a celkovo zlepší stav pokožky, nechtov aj vlasov.
- Zlepší trávenie, zbaví vás nafúknutého brucha.
- Pomôže pri anémii.
- Odstráni problémy s únavou.
- Vyrovnáva krvný tlak a znižuje hladinu cukru v krvi.
- Pomáha pri liečbe reumatizmu.
- Podporuje tvorbu červených krviniek.
- Pre svoje močopudné vlastnosti pomôže pri chorobách obličiek a močových ciest.
Profimedia
Krémová žihľavová polievka
Ingrediencie:
- 3-4 hrste mladej žihľavy
- 1 väčší zemiak
- 1 menší pór
- 1 mrkva
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- bujón alebo 1 l vývaru
- smotana na varenie
- mleté čierne korenie a soľ
- olivový olej
Profimedia
Postup:
- Do hrnca dajte trochu olivového oleja a osmažte nakrájanú cibuľu do zlatista.
- Pridajte nakrájaný zemiak, mrkvu, cesnak, pór a ešte krátko posmažte.
- Zalejte vodou alebo vývarom, kým nie je zelenina mäkká.
- Dobre umytú žihľavu pridajte až ku koncu a iba krátko, cca 5 minút povarte.
- Pridajte soľ a korenie, polievku rozmixujte ponorným mixérom dohladka, potom pridajte trochu smotany na varenie a ešte nechajte prevrieť.
- Ak nie ste na diéte, podávajte s čerstvou bagetou, opečenými chlebovými krutónmi alebo aj s kôpkou postrúhaného syra.
- Dobrú chuť!