Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Konečne domáce bielenie zubov, ktoré odporúčajú aj odborníci: Táto zmes vám zmení chrup
Zdielať na

Konečne domáce bielenie zubov, ktoré odporúčajú aj odborníci: Táto zmes vám zmení chrup

Zdroj: Profimedia

Domácich tipov a trikov na krásne biele zuby je mnoho, no väčšina z nich buď nefunguje, alebo zuby skôr poškodí. Túto pastu si ľahko vyrobíte z troch surovín, zaberá už po pár dňoch a je úplne bezpečná.

Armen Adamjan, ktorý vystupuje na sociálnych sieťach ako @creative_explained, zverejnil jednoduchý trik na bielenie zubov, ktorý nielen že funguje, ale konečne ho odporúčajú aj zubári.

Ako na biele zuby bez poškodenia?

Na túto jednoduchú a lacnú metódu bielenia zubov budete potrebovať iba pár plátkov kiwi, šalátovej uhorky a trochu sódy bikarbóny. Všetko spolu rozmačkajte alebo rozmixujte a vzniknutou pastou si prečistite zuby.

Aj zubár Dr. Joseph Field potvrdil, že tento domáci trik naozaj funguje a určite vám môže pomôcť zbaviť sa zafarbenia spôsobeného pitím kávy či červeného vína, píše The Sun.  

„Kombinácia kiwi, uhorky a sódy bikarbóny odvádza dobrú prácu pri odstraňovaní škvŕn z vašich zubov a dodá im belší vzhľad,“ povedal Field. 

Instagram/creative_explained

„Je to preto, že mierne abrazívna sóda bikarbóna sa spája s ovocnými kyselinami v kiwi a uhorke a spoločne pomáhajú odstraňovať povrchové škvrny,“ vysvetľuje zubár, ktorý však dodáva, že ani s touto pastou by sme to nemali preháňať, aby sme si nepoškodili zubnú sklovinu.

Podľa jeho odporúčaní môžeme túto bieliacu zmes použiť 10 dní po sebe, ale iba pri jednom čistení zubov a potom na udržanie odporúča použiť ju 1-2 krát do mesiaca.

Vyzerá to naozaj lákavo, čo poviete? Dajte nám vedieť, ako to zabralo u vás!

ka
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Armen Adamjan (@creative_explained)

Súvisiace články

Najčítanejšie