Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nedarí sa vám zhodiť kilá navyše? Chudnite podľa toho, kde sa vám ukladá tuk
Zdielať na

Nedarí sa vám zhodiť kilá navyše? Chudnite podľa toho, kde sa vám ukladá tuk

Zdroj: Profimedia

Niekto priberá hlavne na bruchu, iný celkovo okolo pása, u ďalších sú problematické partie zadku a stehien. Aj toto vám napovie, aký spôsob chudnutia je pre vás najefektívnejší.

Na to, kde sa vám ukladá tuk, má okrem iného vplyv váš životný štýl a taktiež stravovanie. Podľa toho, kde sa vám tuk ukladá najviac, zistíte, čo by ste mali zmeniť, aby vám kilá mizli rýchlejšie.

Problém s ukladaním tuku rozhodne nemá Nela Pocisková! Ako to, že je stále taká štíhla?

Po celom tele, hlavne v hornej polovici

Ide o najčastejší typ obezity. Pokiaľ sa vám ukladá tuk najmä v hornej polovici tela, prijímate príliš veľa kalórií, a to predovšetkým cukrov. Tu pomôže zmena jedálnička - obmedzenie sacharidov a pohyb. Začnite napríklad tým, že skúsite chodiť aspoň tridsať minút denne svižnou chôdzou. 

Oblasť pásu

Pokiaľ sa vám ukladá tuk predovšetkým v oblasti brucha a pásu, možno máte tendenciu riešiť stres alebo úzkosti jedlom. Niečím sladkým, čipsami na potešenie, pohárom alkoholu. Skúste proti úzkostiam bojovať inak. Môžete ich napríklad rozdýchať alebo rozchodiť a jedzte iba vtedy, ak ste naozaj hladní. 

Profimedia

Oblasť zadku

Pokiaľ sa vám tuk ukladá predovšetkým v oblasti zadku, vinníkov môže byť hneď niekoľko: strava príliš bohatá na lepok, sedavé zamestnanie a nedostatok pohybu. Niekedy je tento typ obezity spájaný aj s hormonálnou nerovnováhou. Skúste obmedziť pečivo a cestoviny a vyhnite sa fajčeniu aj pitiu alkoholu.

Oblasť brucha

Pokiaľ sa vám hromadí tuk predovšetkým v prednej časti brucha, zamerajte sa na bielkoviny. Zvýšte ich príjem a obmedzte tuky. V kombinácii s vhodným cvičením vám pomôžu budovať svaly a spevňovať brušnú stenu. Vyhýbajte sa fajčeniu, môžete byť náchylní k problémom s dýchaním.

Dolná časť tela

Tento typ postavy je často podmienený geneticky. Určite pomôže zvoliť vhodný jedálniček, ideálne je konzultovať ho s výživovým poradcom. A určite vám prospeje, ak budete všetky schody, na ktoré počas dňa natrafíte, zdolávať po svojich.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie