Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Študentka si našla brigádu snov: Neuveríte, za čo milovníčke módy platia
Zdielať na

Študentka si našla brigádu snov: Neuveríte, za čo milovníčke módy platia

Zdroj: Profimedia

Táto mladá žena našla spôsob, ako si slušne privyrobiť popri škole a pritom sa vôbec nenarobí. Táto činnosť je totiž jej koníček!

19-ročná Ella McMahon je študentkou dizajnu a už od detstva miluje módu a všetko, čo s ňou súvisí, najmä však upratovanie a triedenie šatníkov. Ella je v siedmom nebi, pretože sa z jej vášne stala brigáda, vďaka ktorej si zarába a pritom si to nesmierne užíva!

Obľúbená módna relácia Nákupné maniačky sa už čoskoro vráti na obrazovky televízie JOJ. Ak tiež milujete módu, prihláste sa!

Miluje upratané šatníky

Denne strávi niekoľko hodín triedením a farebným zlaďovaním šatníkov a jej precíznosť a zmysel pre poriadok jej mnohí môžu len ticho závidieť.

„Najradšej by som nerobila nič iné. Som posadnutá neustálym triedením, porovnávaním a zlaďovaním oblečenie rovnakých farebných odtieňov,“ cituje mladú módnu maniačku denník The Sun. 

Profimedia

​Nápad, že by svoje služby mohla ponúkať aj nejakým klientom vznikol vtedy, keď upratovala šatník rodinným príslušníkom. Dnes má Ella okolo dvadsať stálych klientov, ktorých pravidelne navštevuje približne raz za dva týždne.

„Vyčistiť a farebne zladiť šatník mi zaberie minimálne tri hodiny. Ale samozrejme záleží aj na tom, aká je skriňa veľká. Raz som upratovaním jedného šatníka strávila dokonca deväť hodín,“ vysvetľuje mladá Britka, ktorá si za svoje služby pýta 15-20 libier za hodinu, mesačne si tak prilepší minimálne o 600 eur. 

Profimedia

„Vždy, keď mám nového klienta, najskôr sa zoznámim s jeho oblečením. Človek si ani neuvedomuje, koľko toho stihol nahromadiť. Potom vytriedime aj niekoľko vriec nepotrebného oblečenia, ktoré potom odnesiem do charitatívneho obchodu,“ popisuje svoju prácu Ella, pre ktorú je táto práca popri štúdiu splneným snom.

Upratovanie a čistota zlepšujú psychické zdravie človeka. Keď je všetko usporiadané a prehľadné, je potom oveľa jednoduchšie nájsť potrebné veci. Z dlhodobého hľadiska usporiadaný šatník šetrí veľa času aj starostí,“ vysvetľuje Ella, ktorú si klienti nevedia vynachváliť. Šikovná je, však?

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie