Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Domáci repelent z dvoch surovín: Stavte na prírodný prípravok bez chémie
Zdielať na

Domáci repelent z dvoch surovín: Stavte na prírodný prípravok bez chémie

Recept na prípravu vlastného repelentu je naozaj jednoduchý! Super je, že sa skladá z bežne dostupných ingrediencií, ktoré máte možno aj doma.

Počasie, ktoré máme vonku, praje komárom. Horúce dni sa striedajú s daždivými, čo je ideálna kombinácia pre ich liahnutie. Potom nám vedia poriadne znepríjemniť pobyt vonku. Ako sa proti nim bezpečne chrániť?

​Môžete staviť na sprej z drogérie. Pozor by ste si však mali dávať na zložku Deet, ktorá sa v nich často nachádza. Ak máte citlivú pokožku, mohla by ju podráždiť. Vyrobte si radšej vlastný repelent. Jeho bonusom je, že budete vedieť, čo ste do neho dali! Možno by ste si nemysleli, no jeho príprava je naozaj jednoduchá. Stačia vám dve ingrediencie a pár minút. 

Môžete si vybrať z dvoch alternatív - základ bude tvoriť lieh (80%) alebo kokosový olej (môže byť aj olivový). K jednej, z týchto zložiek, primiešajte pár kvapiek esenciálnych olejov, ktoré komáre odpudzujú. Na výber máte z levanduľového, eukalyptového alebo citronelu. Obe spomínané zložky spolu zmiešajte a domáci repelent je hotový!

Účinný repelent si jednoducho vyrobíte aj doma.

Účinný repelent si jednoducho vyrobíte aj doma.

Pinterest

​Dôležitý je najmä pomer riedenia esenciálnych olejov a liehu alebo kokosového oleja. Repelent pre dospelých by ste mali miešať v pomere: 5-8 kvapiek esenciálnych olejov na 10 ml kokosového (olivového) oleja. Ku 30 ml liehu pridajte 30 kvapiek esenciálneho oleja. Tekutinu dajte do rozprašovača a môžete používať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie