Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Čo robia šťastní ľudia inak? Vyskúšajte ich rituály, zmenia vám život k lepšiemu
Zdielať na

Čo robia šťastní ľudia inak? Vyskúšajte ich rituály, zmenia vám život k lepšiemu

Zdroj: unsplash.com

"Nikdy ti nikto neprezradí recept na šťastie. Kuchár si ty. Zmiešaj všetky svoje sny a upeč si život, ako najlepšie vieš, " povedal raz niekto múdry, a mal pravdu. Šťastie máme vo svojich rukách!

“Prvá vec, ktorú treba ráno urobiť, je zasmiať sa, pretože tento rituál vás naladí na celý deň!" - Osho

Medzi šťastných a vždy usmiatych ľudí patrí aj herec Roman Pomajbo. Čo mu robí radosť?

Máte pocit, že vám šťastie uteká pomedzi prsty a stále to nie je ono? Možno nerobíte to, čo by ste mali. Tieto rituály praktizujú šťastní ľudia každý deň a za všetkých okolností. Vyskúšajte to aj vy!

Šťastní ľudia dobre spia a od rána sú pozitívne naladení

Neviem, ako ste na tom vy, ale keď sa zle vyspím, cítim sa už od rána pod psa. Bolí ma chrbát, za krkom a vôbec sa mi nechce pozerať na svet okolo seba pozitívne. A to je chyba. Skutočne šťastní ľudia spia aspoň sedem hodín denne a nevstávajú o piatej ráno, keď si ľahli o tretej. Snažte sa dobre a kvalitne spať, aby sa vám vstávalo veselšie. A ešte niečo: šťastní ľudia sa snažia naladiť sa už od rána pozitívne. Aj preto majú väčšiu šancu, že takýto bude celý deň. Myslite na pekné veci, na to, čo vás teší, a uvidíte, že sa začnete usmievať.

Šťastní ľudia meditujú

Nemusíte meditovať tri hodiny v kuse, stačí, keď si utvoríte ranný meditačný rituál, kedy zatvorte oči a nenecháte sa rozptyľovať povinnosťami, ktoré vás čakajú. Meditácia je super zvyk, ako vyčistiť hlavu a naučiť sa sústrediť. Samozrejme, že to chce cvik, ale dá sa to naučiť. Zamerajte sa na dýchanie, postavte sa treba pred zrkadlo a spýtajte sa sami seba, čo by ste v ten deň robili, keby bol váš úplne posledný. Potom budete oveľa jasnejšie vedieť, čo chcete ten deň dosiahnuť.

unsplash.com

Šťastní ľudia sú fyzicky aktívni

Existuje nespočetné množstvo dôkazov, že cvičenie je prínosné nielen pre vaše telo, ale aj pre vašu myseľ. Napriek tomu podľa nedávneho výskumu sa len jedna tretina amerických mužov a žien venuje pravidelnej fyzickej aktivite. U nás sme na tom o chlp lepšie, ale stále nič moc. Ak chcete byť šťastní a zdraví, musíte sa hýbať. Nemusí to byť práve cvičenie v posilňovni, pokojne len svižná chôdza. Cvičením sa totiž znižuje úzkosť, stres a depresie, takže budeme vo finále šťastnejší.

Šťastní ľudia čítajú a učia sa nové veci

Ak chcete byť v živote produktívni a úspešní, musíte sa neustále učiť. Najbežnejší rituál najúspešnejších ľudí je čítať a zase čítať. A začínajú už ráno, trebárs len pätnásť minút, ale táto doba stačí na to, aby do seba nasali nejaké nové informácie. Svet potom uvidia múdrejšie a inak.

unsplash.com

Šťastní ľudia neriešia minulosť

Šťastní ľudia majú jednu spoločnú vec. Veľmi zriedka vyjadrujú ľútosť nad svojou minulosťou. Vedia, že život sa žije teraz a tu a že prítomnosť je tým, nad čím má zmysel premýšľať. Nenechávajú sa unášať minulými alebo včerajšími neúspechmi. A ak už urobia nejakú chybu, dokážu sami sebe odpustiť, pretože vedia, že odpustenie je kľúčom ku šťastnej budúcnosti. Pekné presvedčenie, len sa to naučiť.

Šťastní ľudia si urobili zo šťastia zvyk

Vedeli ste, že až štyridsať percent našich každodenných činností je zvyk alebo rutina? Polovicu času teda ideme na autopilota. Šťastní ľudia vedia radosť, všímavosť aj vďaku zakomponovať do týchto rutinných vecí. A veľmi im to pomáha, najmä ráno po prebudení.

Šťastní ľudia sa ráno nenechajú rozptyľovať

Šťastní ľudia vedia, že rozptýlenie v podobe esemesiek či e-mailov už od rána je najrýchlejšia cesta k tomu, že deň nebude pozitívny. Šťastní ľudia sú ráno vďační za to, že sa môžu v pokoji naraňajkovať, môžu sa porozprávať s deťmi alebo partnerom - a až potom vyrazia do práce. Všetko, čo sa týka pracovných povinností, môže počkať na neskôr. To im pomáha zvládať lepšie úlohy, schôdzky a termíny.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie