Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Štyri čarovné slová, ktoré zmenia váš život: Používajte ich denne, uvidíte, že fungujú
Zdielať na

Štyri čarovné slová, ktoré zmenia váš život: Používajte ich denne, uvidíte, že fungujú

Zdroj: unsplash.com

Aj vám sa zdá, že žijeme príliš rýchlo a mnoho vecí nám v živote uniká? Cítite, že vám ku šťastiu stále niečo chýba? Vyskúšajte silu týchto jednoduchých slov a budete prekvapení, aké ľahké je zmeniť úplne čokoľvek.

Nebojte sa, nie je to žiadna mágia, ale ide silné slová, ktoré správnym používaním dokážu doslova liečiť a to nielen psychické problémy, ale vo finále aj tie fyzické.

Aj pravidelná meditácia vám môže pomôcť zmeniť život k lepšiemu. Pozrite sa, ako vyzerá meditovanie v ľadovom chráme.

O čo vlastne ide?

Metóda HO oponopono pôvodne pochádza z Havaja. Je to nástroj, ktorý vám umožní zmeniť svoj život, ak viete, ako ho správne použiť. Ide o staroveký havajský liečebný systém, ktorý rieši problémy všetkého druhu. V preklade znamená to znamená: Nechať veci, aby išli lepšie, alebo napraviť chybu. Pomôže vám v tom používanie štyroch silných slov.

Základné princípy metódy

Základným princípom metódy je stopercentné prevzatie zodpovednosti za to, ako a čo vnímame mimo nás. Je dôležité zdôrazniť myšlienku, že hó oponopono nemá slúžiť na uspokojovanie potrieb a túžob, ani našich snov, pretože to pochádza z nášho ega. Vďaka tejto metóde sme bez očakávaní, takže nič nechceme ani nič nehľadáme. Hó oponopono nie je metóda, ktorá vám do života pritiahne všetko, po čom túžite. Jedným z hlavných princípov je pokora. Byť pokorný znamená pochopiť, že svet sa netočí len okolo vás.

unsplash.com

Kúzelné slová, ktoré pretvoria váš život

Aby sme skutočne dosiahli vnútorný pokoj musíme používať nasledujúce štyri silné frázy, vďaka ktorým vesmír vstúpi do nášho života a pomôže nám zbaviť sa problémov, ktoré máme. Toto sú najdôležitejšie frázy HO oponopono:

Ospravedlňujem sa (alebo prijímam sa): S touto frázou si uvedomíme situáciu, v ktorej sme, pozorujeme ju a prijmeme ju. Ospravedlňujem sa hovoríte, aby ste uznali, že sa niečo stalo a že si uvedomujete, že to nie je dobré.

Odpúšťam: Odpúšťame sebe, ostatným, vesmíru či akejkoľvek situácii či osobe, ktoré spôsobili náš vnútorný konflikt. Odpustenie prináša oslobodenie ako pre vás, tak pre toho druhého, komu odpustíte. Okrem toho nás táto fráza učí, že neobviňuje, ale odpúšťame a preberáme svoju zodpovednosť za to, čo sa deje.

Ďakujem: Slovom ďakujem vyjadrujeme vďačnosť a dáva zmysel situácii, v ktorej sa nachádzame. Vďačnosť totiž pomáha iniciovať pozitívne zmeny. To nám umožňuje nájsť príležitosť aj v ťažkej dobe.

Milujem: Slovo milujem rozprúdi zablokovanú energiu, vyjadruje lásku k vedomiu a súčasne ku všetkému, čo je okolo. Týmto slovom sa vraciame k láske namiesto toho, aby sme zostávali v negativite. To nám umožňuje prijať v našom živote každú situáciu s dobrou predispozíciou.

Ako ich vyslovovať

Tieto mantry HO oponopono nie sú vždy ľahko vysloviteľné, pretože to vyžaduje určitý záväzok každého z nás. Môžu nám ale pomôcť odstrániť existujúce spomienky z nášho podvedomia. Tým sa oslobodíte od všetkých starých vzorcov, presvedčení, úsudkov a očakávaní, a otvoríte sa vesmíru. Tieto frázy nemusíme vyslovovať nahlas, pokojne si ich opakujte potichu v duchu, dôležitejšie je zaujatie postoja, ktorý reprezentuje dané slovo či fráza.

Čo všetko metóda prináša

Na základe opakovania mantry sa naučíte odísť od toho, čo vám vadí, a zmiernite vlastné očakávania. Tieto slová používajte na vyčistenie každej z vašich "chýb" a každej z vašich pochybností. Hľadajte pokoj, prestaňte premýšľať o tom, čo ste mohli urobiť alebo aké riešenie potrebujete. Odpovede prídu samé.

Čím viac budete vďační, tým ľahšie sa posuniete tam, kam chcete ísť. Princíp metódy hovorí, že za svoj život sme zodpovední sami a je zbytočné chcieť zmeniť druhých, alebo ich súdiť. Táto metóda vám prinesie aj zdravotné prínosy - pomáha zmierniť napätie, znižuje stres (podobne ako meditácia) a umožní lepšie zvládať konflikty.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie