Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nakopnite trávenie a spaľovanie tukov: Zelené detox smoothie zafunguje aj u vás
Zdielať na

Nakopnite trávenie a spaľovanie tukov: Zelené detox smoothie zafunguje aj u vás

Zdroj: pixabay

Aj vy ste to počas sviatkov trochu prehnali s jedlom a koláčmi? Nevadí! Stačí pár dní a dáte sa opäť dokopy! Dôležité je, aby ste odľahčili svoje trávenie. Stavte preto na detoxikačné smoothie, ktoré vám z tela vyplaví toxíny a nabije vás energiou.

Smoothies sú ideálne na raňajky, ako alternatíva jedla pred tréningom alebo zdravá maškrta, keď vás prepadne hlad. Ak sa rozhodnete pre kategóriu zelených smoothies, môžete vo svoj prospech využiť ich detoxikačné účinky.

Je v nich bohato zastúpený chlorofyl, teda zelené farbivo, ktoré má okrem očisťujúceho efektu aj mnoho ďalších prínosov (dodáva energiu, podporuje trávenie, pomáha hojiť rany...). Ak si smoothie vyrobíte doma, môžete si to nakombinovať podľa chuti. Tiež presne viete, čo obsahuje. 

Profimedia

Ingrediencie:

  • 1/4 uhorky
  • hrsť baby špenátu
  • 1/2 avokáda
  • 1 zelerovú stonku
  • 1 kivi
  • 1/2 jablka
  • podľa chuti citrónovú šťavu a mätové lístky

Postup:

Všetky suroviny rozmixujeme a hotový nápoj vypijeme. 

Zmixovaním všetkých surovín získate nápoj s množstvom biologicky aktívnych látok a tiež sa vám poďakujú chuťové poháriky. Kivi je výborným zdrojom vitamínu C, ktorý je najdôležitejším antioxidantom. Avokádo obsahuje flavonoidy, karotenoidy, fytosteroly, vitamíny C, E, skupiny B, zdravé tuky a vlákninu. Stonkový zeler výborne prečisťuje, podporuje imunitu a je bojovníkom proti rakovine. 

Zdravé a chutné recepty plné energie nájdete aj v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER

Súvisiace články

Najčítanejšie