Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Aké chyby robíte vo vzťahoch na základe zverokruhu? Na toto si dávajte pozor!
Zdielať na

Aké chyby robíte vo vzťahoch na základe zverokruhu? Na toto si dávajte pozor!

Zdroj: unsplash.com

Či tomu veríte, alebo nie, každé znamenie zverokruhu má svoje jedinečné vlastnosti, ktoré ovplyvňujú náš osobný aj profesionálny život. Často si vôbec neuvedomujeme, ako silno sa to odráža aj v partnerských vzťahoch.

Tušíte, akých chýb sa dopúšťate na základe štyroch prvkov zverokruhu a čo by ste mali zmeniť, aby ste si partnera neodohnali, ale naopak, udržali? Pozrite sa, do ktorej zo štyroch základných skupín zverokruhu patríte, a skúste sa zamyslieť, či je na tom nebude aspoň kus pravdy.

Sledujte reláciu V siedmom nebi aj túto nedeľu o 20:35 na JOJke!

Znamenie zverokruhu a štyri základné prvky

Oheň: Znakom ohňa je spontánnosť, inšpirácia, intuícia a veľké vášne. Ohniví muži a ženy sú veľmi vzrušujúci a impulzívni a radi v druhých zapaľujú oheň. Sem patrí Baran, Lev a Strelec.

Voda: Prvok vody je symbolizovaný súcitom, láskavosťou, stálym tokom, citlivosťou, vášňami a uzdravujúcim vlastnosťami. Ľudia narodení vo vodnom znamení sú veľmi intuitívni a prežívajú celé spektrum emócií. Patrí sem Škorpión, Rak a Ryby.

Zem: Tento prvok zahŕňa ľudí, ktorí sú workoholici, tvrdohlaví, pracovití, veľmi produktívni a materiálni. Sem patrí Panna, Býk a Kozorožec.

Vzduch: Ľudia, ktorí patria k vzdušnému prvku, sú praktickí, vnímaví, logickí a majú vynikajúce analytické schopnosti. Patria sem Váhy, Blíženci a Vodnári.

Oheň

(Lev, Baran, Strelec)

Ste všeobecne pyšní a plní ohnivej vášne. Vaším zásadným problémom je vaša veľkorysosť. Ste vášniví, ale niekedy to už môže dosť vadiť. Váš partner to môže tolerovať raz alebo dvakrát, ale ak budete neustále "predvádzať" záchvaty hnevu aj pri najmenšej provokácii, potom je vaša štartovacia nálada hrozbou pre každý vzťah. Ďalšia vec, ktorá môže vadiť, je vaša priamočiarosť.

Niekedy je dobré chvíľu premýšľať, než niečo poviete. Pravda má svoje miesto vo vzťahoch, ale je potrebné mať na pamäti, že váš partner si zaslúži aj dobré zaobchádzanie. Pozor na nevhodné žartíky, ktoré môžu zraniť. Vaša bezohľadná povaha je to, čo druhého prinúti, aby s vami radšej nebol. Ako ohnivé znamenie v sebe nosíte veľa vášne, ktorú nie vždy dokážete správne použiť. Musíte niekedy akceptovať názor druhých.

unsplash.com

Zem

(Panna, Býk, Kozorožec)

Ako zemské znamenie stojíte často pri zemi. Máte okolo seba ochranný štít, ktorý vás udržiava silných a umožňuje vám udržiavať s ľuďmi vždy primerané hranice. Ale ten štít, ktorý ste si okolo seba vybudovali, je v skutočnosti výsledkom problémov dôvery z minulých skúseností. Je pochopiteľné, že nechcete slepo dôverovať druhým, ale môžete skúsiť dôverovať aspoň svojmu partnerovi. Áno, spočiatku to môže byť riziko, ale musíte niečo obetovať.

Keď nebudete trochu zraniteľný, váš partner vám nebude schopný porozumieť, a nikdy nedôjde ku skutočnému spojeniu. Jedným z ďalších dôvodov, prečo si chcete okolo seba udržať štít, môže byť to, že ste dlho boli slobodnou osobou. Možno ste si zvykli na nezávislosť, ktorú prináša samota. Keď ju ale prenesiete do svojho života, môže to viesť k nedostatočnej komunikácii s vaším partnerom. Musíte vytvoriť komunikačnú sieť medzi sebou navzájom.

unsplash.com

Vzduch

(Blíženci, Váhy, Vodnár)

Ako vzdušné znamenie ste v živote ako kyslík - darca života. Aj keď je to určite obdivuhodná kvalita, musíte pochopiť, že všetkého veľa škodí. Nemôžete stále niekomu niečo dávať a ponúkať, vyjadrovať svoje názory a obetovať často svoje pocity, aby ste uprednostnili potreby ostatných. To je pre vás síce prirodzené, ale nie veľmi prospešné.

Musíte pochopiť, že sa niekedy musíte postarať o svoje vlastné potreby. Majte svoje názory, nápady, hodnotový systém a individuálne rozhodovacie schopnosti. Váš partner tiež predsa chce, aby ste boli nezávislý a mali svoj vlastný názor. Možno sa bojíte, že keď sa budete "sťažovať", váš vzťah bude narušený. Ale to je nepravdepodobné. Skôr by to nakoniec dopadlo tak, že vás začne neznášať. Potláčanie skutočných pocitov môže byť pre vzťah degradujúce.

unsplash.com

Voda

(Škorpión, Rak, Ryby)

Máte správne myslenie, ale často ste príliš emotívni. Vaše plány môžete myslieť dobre, ale tým, ako veľmi je vnucujete svojim partnerom, môžete pôsobiť arogantne a sústredení iba na seba. Neobviňujte seba ani svojho partnera, je to niečo, čo prirodzene vychádza z vašej ochraniteľskej a starostlivej povahy.

Musíte tiež umožniť svojmu partnerovi, aby prispel aj on svojimi nápadmi a zvážiť ich ešte pred konečným rozhodnutím. Niekedy pre vás môže byť ťažké porozumieť signálom, ktoré k vám vysielajú vaši partneri, ale vzťahy sú ťažká práca a vy musíte niekedy niečo obetovať, aby ste ich posilnili. Táto "obeť" pochádza z hlboko zakorenenej potreby rásť spoločne.

unsplash.com

 

Súvisiace články

Najčítanejšie