Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Začal sa správať inak? 3 znamenia prezradia, že s vami partner nie je šťastný
Zdielať na

Začal sa správať inak? 3 znamenia prezradia, že s vami partner nie je šťastný

Zdroj: unsplash.com

Myslí to s vami naozaj vážne, alebo skôr plánuje zo vzťahu vycúvať? Podľa týchto znakov to zistíte, aj keď sa sám neprizná.

I keď vám je vo vzťahu dobre a už sa vidíte v svadobných šatách, váš partner to môže cítiť úplne inak. Všímajte si jeho správanie a keď spozorujete niektorý z týchto znakov, je čas otvorene sa porozprávať.

3 znamenia, že váš partner nie je šťastný

1. Zmeny v jeho správaní

Zistili ste, že váš partner si kúpil konzolu s videohrami a predtým nikdy neprejavil o podobné veci záujem? Začal sa stretávať s kamarátmi, o ktorých predtým tvrdil, že mu „nesedia?“ Alebo sa zrazu upol na šport alebo zmenil v poslednej dobe šatník?

Tieto typy zmien môžu byť varovné signály toho, že váš partner je tajne nešťastný. Zmena správania vášho partnera nemusí byť znakom toho, že si našiel inú, ale zjavne cíti potrebu zmeny. Všímajte si viac jeho potreby a skúste zlepšiť vašu komunikáciu. Iba tak zistíte, čo mu naozaj chýba a nedostáva to.

unsplash.com

2. Emočná nedostupnosť

Emocionálne podvádzanie je prvý krok k tomu, aby sa vám partner vzdialil a opustil vás. Online vzťah síce nie je o sexe, ale je to jasný znak, že sa partner necíti pri vás šťastný. Svoje pocity, myšlienky a pozornosť zdieľa s niekým úplne iným a v podstate je s touto osobou viac, ako s vami.

Odborníci tvrdia, že online známosti môžu reálny vzťah vážne ohroziť. Je to istý druh zrady voči partnerovi. Ak je to aj váš prípad, určite ste spozorovali, že váš partner je vám emočne nedostupný, málo komunikuje a odpovedá vám jedným všeobecným slovom. Nečakajte dlhšie a vyložte karty na stôl hneď, ako zistíte, že trávi viac času s online kamoškou, ako s vami. 

unsplash.com

3. Zhoršený spánok

Nespavosť je bežným znakom depresie. Neschopnosť dobre sa vyspať môže byť tiež znakom úzkosti. Odborné štúdie dokázali, že zlý spánok ovplyvňuje kvalitu vzťahov a naopak, zlý vzťah ovplyvňuje kvalitu spánku.

Ak u partnera spozorujete, že začal chodiť spávať oveľa neskôr, v noci sa budí, alebo čoraz častejšie zostane spať na gauči a nepríde ani do spálne, ide o vážne varovné znamenie. Váš partner signalizuje, že potrebuje miesto. Je tiež možné, že sa jeho pocity voči vám zmenili a intimita spánku je pre neho nepríjemná.

Súvisiace články

Najčítanejšie